Ingezonden persbericht


Persbericht Amsterdam, 6 maart 2010

Jazztalenten uit Europa strijden om de European Keep an Eye Jazz Award 2010

European Keep an Eye Jazz Award 2010

Na het succes van de Keep an Eye Jazz Award 2009 wordt deze ensemble competitie voor getalenteerde jazzstudenten dit jaar in Europees verband georganiseerd.

Een inspirerend evenement met concerten, masterclasses en een jamsessie met als doelstelling extra impuls te geven aan de ontwikkeling van uitzonderlijk getalenteerde jazzstudenten en voor hen wederzijdse inspiratiemomenten te organiseren en uitwisseling te bevorderen.

De Award is een initiatief van het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en de Keep an Eye Foundation en wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal toonaangevende conservatoria uit Europa: Conservatoire de Paris (France), Jazz Institute Berlin (Germany), Royal Academy of Music (UK), The Norwegian University of Music (Norway) en the Rhythmic Music Conservatory (Denmark).

Voorronde studenten Amsterdam

Docenten en gastdocenten van het CvA kiezen uit vele inzendingen zes bands van het Conservatorium van Amsterdam die het op donderdag 8 april tegen elkaar opnemen voor een plekje in de finale.

Finale studenten Europa

Op zaterdagavond 17 april zullen de ensembles van de zes Europese conservatoria met elkaar strijden om de volgende prijzen:

De winnaars ontvangen de ' European Keep an Eye Jazz Award' (design Astri Blokbergen). Daarnaast ontvangt de beste band een werkbudget van 3000 euro. De band op de 2e plaats een werkbudget van 1000 euro; degene die de beste compositie heeft geschreven een werkbudget van 500 euro en voor de beste muzikant is er een full scholarship voor de Keep an Eye Summer Jazz Workshop 2010.

De presentatie is in handen van Co de Kloet (NPS)

Vakjury

Zowel op 8 als op 17 april zal de jury bestaan uit professionals uit de beroepspraktijk met o.a.: Sander Grande (Programmeur North Sea Jazz Festival-Mojo Concerts), Tineke Postma (saxofoniste), Gary Willis (basgitarist USA), Maartje den Breejen (journalist Het Parool) Harmen Fraanje (pianist) Joost Lijbaart (drummer), Anton Goudsmit (gitarist), Francien van Tuinen (vocaliste) , Martin Fondse (componist/dirigent) en voorzitter Ruud van Dijk (adj.directeur en hoofd jazz & pop opleidingen CvA).

Masterclass/coaching

De Amerikaanse componist en trompettist Dave Douglas is bereid gevonden de studentenensembles te coachen op weg naar de finale. Daarnaast speelt hij met de studenten in een jamsessie en geeft hij een masterclass op zaterdagochtend 17 april.

Jurylid Garry Willis geeft op maandag 19 april een masterclass basgitaar.

5 O´Clock Bigband Concert

Kom naar het bigband concert tijdens dit evenement op donderdag 15 april met de 5 o' clock big band onder leiding van Willem Friede (pianist, arrangeur van o.a. New Cool Collective).

Programma:

Voorronde studenten Conservatorium van Amsterdam - donderdag 8 april 20.00 uur

5 ´O ´Clock Big Band concert o.l.v. Willem Friede - donderdag 15 april 16:00 uur

Jamsessie, studenten & Dave Douglas - donderdag 15 april 20:30 uur

Masterclass Dave Douglas - zaterdag 17 april 10:30 uur

Europese finale -zaterdag 17 april 20.00 uur

Masterclass Gary Willis - maandag 19 april 11:30 uur

Locatie:

Amsterdam Blue Note

Oosterdokskade 151, Conservatorium van Amsterdam

020 5277550

Toegang Gratis, reserveren verplicht voor de concertavonden: cva-pr@ahk.nl

Keep an Eye Foundation

Keeping an eye on: jonge getalenteerde kunstenaars om ze financieel bij te staan in het realiseren van hun ideeën, het verdiepen en verbreden van hun talenten en het voor hun creëren van nieuwe kansen die anders niet mogelijk zouden zijn.



Ingezonden persbericht