Ingezonden persbericht


--Persbericht--

Arthur Adam ontwaakt in 2010

HILVERSUM - 01/04/2010 - De getalenteerde singer/songwriter Arthur Adam brengt 17 april zijn album 'Awake' uit. Dit album is geproduceerd door Guido Aalbers (o.a. Bertolf, Miss Montreal). 17 april is ook Record Store Day, de dag voor muziekspeciaalzaken, muziekliefhebbers en artiesten om landelijk de kunst van muziek te vieren. Arthur Adam zal deze dag optredens geven in de muziekspeciaalzaken van Plato in Leiden en Enschede.

'Awake' is een zeer veelzijdig album geworden: van intieme luisterliedjes tot stevige gitaarpop, Arthur Adam geeft een andere dimensie aan de definitie singer/songwriter. "'Awake' illustreert voor mij dat ik klaar ben voor de wereld, met open ogen de toekomst in. Op 'Awake' heb ik getracht melancholie een plek te geven", aldus Arthur Adam. Presentator/DJ Eric Corton (VPRO/3FM) is ook lyrisch over 'Awake': "Goeie songs van een bijzonder talent!"

Arthur Adam, winnaar van het eerste nationale Dutch Delight event, brengt in 2006 zijn eerste solo-cd uit genaamd 'Shhh...'. Vervolgens volgt op uitnodiging van het project 'In A Cabin With' zijn tweede cd in 2007. De plaat wordt 'Album van de Week' bij VPRO's 3voor12 en brengt hem de titel 'Artiest van de Week' op MySpace. Arthur Adam maakt daarnaast deel uit van het Amsterdam Songwriters Guild, waar oa ook Lucky Fonz III toe behoort.

De eerste single van 'Awake' heet 'Dividing a Spider' en is reeds te downloaden op iTunes.