Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Open Nederlandse Kampioenschappen Vouwvliegtuigjes gooien bij de Aviodrome

Lelystad, 12 april 2010 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark rk Aviodrome organiseert tijdens de laatste twee weekenden van april de Open Nederlandse Kampioenschappen vouwvliegtuigjes gooien. In de weekenden van 17 en 18 april en 24 en 25 april zijn alle kinderen van 4 t/m 14 jaar van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het kampioenschap vouwvliegtuigjes gooien.

Anthony Fokker
Anthony Fokker begon in zijn jeugd als knutselaar van papieren vliegtuigjes en werd wereldwijd een zeer succesvolle vliegtuigbouwer. Hij maakte papieren vliegtuigjes om te bestuderen hoe toestellen reageren op verschillende typen staarten en vleugels. Een goed gevouwen papieren vliegtuig heeft veel basiselementen van de werking van een vliegtuig in zich, namelijk gewichtsverdeling, stabiliteit en besturing. De jonge bezoekers van de Aviodrome kunnen bewijzen dat zij de opvolger van Anthony Fokker zijn.

Open Nederlandse Kampioenschappen Vouwvliegtuigjes gooien De armen, de worp en de vouwtechniek kunnen getraind worden, want de open kampioenschappen vouwvliegtuigjes gooien zijn in aantocht! De wedstrijden vinden beide weekenden plaats om 14.00 uur, in de leeftijdscategorieën 4 t/m 8 jaar en 9 t/m 14 jaar. Elke dag zijn er leuke prijzen te winnen op een speciaal uitgezette wedstrijdbaan. De Aviodrome zorgt voor vouwpapier en vouwvoorbeelden, maar de jonge bezoekers moeten er zelf nog een vliegtuigje van vouwen en proberen deze zo ver mogelijk weg te gooien. Fanatieke ouders mogen natuurlijk meehelpen!

Gratis deelname
Alle betalende bezoekers van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome kunnen op beide weekenden gratis aan de kampioenschappen deelnemen. Er hoeft niet vooraf te worden ingeschreven en de dagkampioen ontvangt een mooie prijs. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven in Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandagen gesloten, met uitzondering van de maandagen tijdens alle schoolvakanties. Meer informatie over het kampioenschap vouwvliegtuigjes gooien en het Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome kunt u vinden op www.aviodrome.nl of is te verkrijgen via telefoonnummer 0320-289 840 of per e-mail via info@aviodrome.nl

Klik voor verdere informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl