Ingezonden persbericht


Nr. 085

Hilversum, 16 april 2010

KOPTEN IN EGYPTE, ESCHBACH EN ATHLETES IN ACTION

Door De Wereld, zaterdag 17 april, 19:00 uur, Nederland 2

Kerken groeien en christenen spelen een belangrijke rol in de samenleving. Het zaterdagavondprogramma Door De Wereld laat dat zien. In de komende aflevering van het programma een verslag over Koptische christenen in Egypte. Ook aandacht voor het 15-jarig bestaan van het Evangelische Werkverband. In de studio gaat presentator Andries Knevel met ds. Hans Eschbach in gesprek over het jubileum.

Koptische christenen

Eén van de oudste kerken ter wereld is de Koptische Kerk in Egypte. De laatste decennia is de positie van Koptische christenen verslechterd. Ze worden gediscrimineerd, achtergesteld en steeds vaker wordt geweld tegen hen gebruikt. Bijvoorbeeld in Nag Hammadi. Daar kwamen kerkgangers net uit de Kerstnachtmis toen ze onder vuur werden genomen. Zeven christenen kwamen om. Jan-Willem den Bok ging op zoek naar de ouders van een slachtoffer

Hans Eschbach en het EWV

Ds. Hans Eschbach is te gast in Door de Wereld, omdat het Evangelisch Werkverband 15 jaar bestaat. Het Werkverband zet zich in voor de geestelijke vernieuwing in de Protestantse Kerk Nederland. Dit weekend komen duizenden mensen bijeen op het Vernieuwingsfestival Voorthuizen met als thema 'Eerste liefde'. Volgens Eschbach is het de verdienste van het Evangelisch Werkverband, dat kerken meer naar buiten gericht zijn.

Athletes in Action

Als jouw kerk middenin een probleemwijk staat, wat moet je dan om de jeugd te bereiken? Presentator Mirjam Bouwman gaat op bezoek in Arnhem. Daar organiseert een kerk in samenwerking met Athletes in Action een sportevenement.


---

Noot voor redactie,