Oproep aan mensen met de naam `Koek'


'S-HERTOGENBOSCH, 20100306 -- `Erkend Smaakmaker' Koekhuys Jan de Backer, de bakkers van de Echte Bossche Koek zijn op zoek naar inwoners in Noord-Brabant die `Koek' heten. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd om als VIP bij de opening van de expositie van Leonie van Wijk, afstuderende aan de kunstacademie St. Joost in 's-Hertogenbosch, in april aanwezig te zijn.

In het kader van de Hoofdstad van de Smaak is deze bijzondere expositie bij de VVV aan de Markt in `s-Hertogenbosch te bezichtigen. Bezoekers van deze expositie worden aan de hand genomen en aanschouwen een beeldroman van Leonie van Wijk over het verlies van het recept van de Bossche Koek door Jan de Backer. Haar opdracht op de academie was om een historische gebeurtenis in 's-Hertogenbosch op haar eigen wijze te visualiseren.

Op zaterdag 17 april, tijdens de opening van de expositie willen de bakkers van de Bossche Koek alle mensen uit Brabant die met hun achternaam `Koek' heten bijeenbrengen in 's-Hertogenbosch. Mocht u naam `Koek' dragen of kent u personen die zo heten dan horen wij dat graag! Voor deze bijzondere bijeenkomst wordt u verzocht om voor 3 april a.s. de naam, adres, postcode en woonplaats met het aantal personen via een e-mail door te geven aan info@bosschekoek.nl of telefonisch 073 6136162. Men kan ook de oproep terugvinden op de website www.bosschekoek.nl. Aansluitend ontvangt men een persoonlijk uitnodiging.





Ingezonden persbericht