Muziekliefhebbers, artiesten en platenzaken vieren Record Store Day


17 april in het teken van de onafhankelijke platenzaak

DEN HAAG, 20100412 -- Ruim 50 Nederlandse platenzaken nemen op zaterdag 17 april deel aan Record Store Day 2010. Speciaal voor deze dag worden een aantal platen uitgebracht die alleen op 17 april verkrijgbaar zijn. Daarnaast krijgen klanten een gratis verzamel-cd met aanstormend talent kado.

Speciale uitgaves
Diverse artiesten en platenmaatschappijen brengen speciaal voor Record Store Day in beperkte oplage singles of albums uit. Naast collectors items van artiesten als Gorillaz, Bruce Springsteen, Lily Allen, Nick Cave en Queens of the Stone age, biedt de Haagse platenzaak La La Land haar klanten een gratis 7" vinyl single aan met vier exclusieve electro nummers van onder andere Chicks On Speed en Elle Bandita aan. Alle speciale uitgaves zijn alleen op Record Store Day bij de deelnemende winkels te koop. De items zijn niet via internet te bestellen.

John Lennon in Den Haag
Alleen tijdens Record Store Day is de elpee serie "The Lost Lennon Tapes" eenmalig verkrijgbaar. De dubbel elpees, met daarop radio shows met veel niet eerder uitgebracht materiaal van John Lennon, zijn afkomstig uit de prive collectie van een van de grootste Beatles verzamelaars van Nederland. "The Lost Lennon Tapes" albums zijn alleen tijdens Record Store Day 2010 bij La La Land verkrijgbaar.

Record Store Day
Het idee voor Record Store Day is ontstaan in 2008 in de Verenigde Staten met als doel de onafhankelijke platenzaken en hun belang voor de muziekindustrie onder de aandacht te brengen. Hoewel de markt voor geluidsdragers de afgelopen jaren flink is gekrompen, voorziet de popspeciaalzaak nog steeds in een behoefte voor liefhebbers van alternatieve muziek en bijzondere uitgaven.

Meer informatie
La La Land Music:
Nieuwstraat 25, Den Haag
www.lalalandmusic.nl

Record Store Day 2010:
www.recordstoreday.nl
www.recordstoreday.com





ingezonden persbericht