Gemeente Laarbeek


Kom ook naar de gezondheidsmarkt!

LAARBEEK Op zaterdag 17 april 2010 is er een grote gezondheidsmarkt in het kader van de Laarbeekse gezondheidsrace. Dit leuke en gezonde evenement vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur in het Ontmoetingscentrum, het sportcentrum en de bibliotheek aan de Otterweg in Beek en Donk. Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Ook u bent natuurlijk van harte welkom!

Een greep uit de activiteiten
De gezondheidsmarkt staat in het teken van een gezonde leefstijl en bewegen. Er zijn dan ook allerlei activiteiten op dit gebied. Zo is er van 12.00 tot 13.00 uur een lekkere en gezonde brunch voor iedereen (gratis), kunt u allerlei gezondheidstesten doen of deelnemen aan een sportieve activiteit, zijn er diverse (kook)workshops en presentaties zoals oerdansen en boksen en spetterende muziekoptredens. Ook zullen de gezondheidsteams van Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout presenteren wat zij de afgelopen drie maanden hebben gedaan om hun kern gezonder en fitter te maken. Tijdens de gezondheidsmarkt is er speciale aandacht voor de jongere bezoekers. Vanaf 13.00 uur zijn er leuke spellen met mooie prijzen. Er is bijvoorbeeld boogschieten, tafeltennis, een levend tafelvoetbalspel of sumoworstelen. Ook kan er tegen elkaar gespeeld worden op de Wii. Voor ouders zijn er professionals die u van alles kunnen vertellen over gezonde voeding voor kinderen. Het Sport- en Gezondheidscentrum Laarbeek houdt een open dag met diverse clinics. Een mooie kans om hier eens een kijkje te nemen!

Gezondheidsrace: samen strijden om de titel Fitste kern van Laarbeek Met de gezondheidsrace heeft Laarbeek een primeur op gezondheidsgebied. Doel van dit project is om inwoners enthousiast te maken voor een gezonde leefstijl, een gezond eetpatroon en voldoende beweging. Teams die in de vier Laarbeekse kernen gevormd zijn, strijden om de titel Fitste kern van Laarbeek. Voor meer informatie over de teams kunt u kijken op hun Hyves-paginas: www.gtaarle-rixtel.hyves.nl, www.gtbeekendonk.hyves.nl, www.gtlieshout.hyves.nl en www.gtmariahout.hyves.nl.