Gemeente Leeuwarden

Âldlân viert voorjaar met een gezellige voorjaarsmarkt

Bron: Gemeente Leeuwarden (06-04-2010)

Het is officieel lente en dat viert Leeuwarder wijk Âldlân op zaterdag 17 april met een gezellige voorjaarsmarkt en een buurtfeest.

Voor jong en oud is er die dag van alles te beleven in en rondom wijkgebouw De Frosk. De feestelijke dag begint 's ochtends om 10.00 met een gratis toegankelijke voorjaarsmarkt die tot 17:00 duurt. 's Avonds kunnen de voetjes van de vloer tijdens een groot buurtfeest met oergezellige Hollandse hits. De entree hiervoor is vijf euro.

Kom ook naar de door vrijwilligers georganiseerde braderie, kinderrommelmarkt en kermis. Of neem een kijkje bij oud-wijkbewoner en rijzende ster Koert Smit, die een muzikaal optreden zal verzorgen. Voor degenen die de voorjaarslucht in Âldlân willen opsnuiven rijdt er een treintje door de wijk, een mooie gelegenheid om naast de bewoners ook de wijk zelf te leren kennen!
De voorjaarsmarkt is een initiatief van Marijke van Wieren, zij organiseerde eerder vier kerstmarkten in De Frosk. Het is een van de wijkideeën die is beloond met een Wijkwaardebon binnen het project Wijkidee.

Met het project Wijkidee stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners van de wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering. Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldelgalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zo'n 70 wijkideeën.