Nederlands online platform Akvo strategisch partner Live Earth

13/10/2009 16:52

NWP - Stichting Netherlands Water Partnership

New York, 13 Oktober 2009. De Amerikaanse organisatie Live Earth, opgericht door Kevin Wall en Al Gore, heeft een 'Dow - Live Earth Run for Water' gelanceerd - de grootste campagne ooit die zich richt op de wereld water crisis. Daarbij werkt de organisatie nauw samen met de Nederlandse internet stichting Akvo.

Op 18 April 2010 zullen over de hele wereld honderden 6 kilometer-lopen en unieke muzikale evenementen worden georganiseerd. Startend met een eerste run in Fiji, zullen de activiteiten in 24 uur de aarde overtrekken en eindigen met een zonsondergang loop in Hawaï.

Akvo maakt het voor mensen mogelijk om in een online marktplaats specifieke water en sanitatie projecten uit ontwikkelingslanden te kiezen, die zij willen steunen. Lokale hulporganisaties gebruiken het internet en mobiele telefoons om korte tekst en foto updates te delen, zodat iedereen de project voortgang kan blijven volgen. Catherine Geanuracos, directeur van Live Earth: "Het is zo belangrijk om de realiteit van projecten en hun impact voor het grote publiek en de media inzichtelijk te maken en Akvo is perfect gepositioneerd om dat te doen". Akvo's medeoprichter Peter van der Linde: "dit is de doorbraak van een nieuwe manier van ontwikkelingssamenwerking, toegespitst op de internet generatie".

In 2007 vonden Live Earth "concerts for a climate in crisis" plaats op zeven continenten. Ze werden uitgezonden in 132 landen en bereikten meer dan een miljard mensen.





http://www.akvo.org