t/Prins_van_Oranje_neemt_18_april_2010_deel_aan_Run_for_Water nbcode: nb101 nb09 nl00 nbpersagenda bron: Het Koninklijk Huis authentiek: ja log: 20100308:14:37 terminator RVD.SCR lead_org: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins Van Oranje neemt zondag 18 april deel aan Run for Water, de zes km loop van Live Earth Amsterdam. afz: Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Maart

Prins van Oranje neemt 18 april 2010 deel aan Run for Water

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins Van Oranje neemt zondag 18 april deel aan Run for Water, de zes km loop van Live Earth Amsterdam.

Het evenement vindt plaats in en rond het Olympisch stadion. Na afloop is er een concert voor 25.000 mensen. Doel van het evenement is om aandacht te genereren voor de wereldwijde drinkwaterproblematiek.

Wereldwijd hebben meer dan een miljard mensen geen veilig drinkwater. Kinderen en vrouwen in ontwikkelingslanden lopen dagelijks gemiddeld zes kilometer om water te halen. De Amerikaanse organisatie Live Earth
- opgericht door Al Gore en Kevin Wall - heeft eind 2009 de Live Earth Run for Water campagne gelanceerd. Deze campagne beoogt bewustwording te creëren en een beweging op gang te brengen die kan helpen om deze problematiek op te lossen.

Op 18 april zullen op meer dan 100 plekken in de wereld zes km lopen plaatsvinden, met concerten in wereldsteden als Melbourne, Hong Kong, Kaapstad, London, Berlijn, Sao Paolo, New York, Los Angeles en Amsterdam.

De Prins van Oranje is voorzitter van de Adviesraad voor water en sanitatie van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (UNSGAB). Deze VN-Adviseursgroep heeft tot taak te adviseren over praktische maatregelen voor het behalen van de millenniumontwikkelingsdoelen voor water en sanitaire voorzieningen.

8 maart 2010

* © RVD