RTL Group

Derde huwelijk voor koning Henry in seizoen drie The Tudors

Krijgt Henry VIII eindelijk de zoon die hij zo vurig wenst? Dat is vanaf zondag 18 april te zien in het derde seizoen van de goed bekeken RTL 8-reeks The Tudors, dat direct aansluit op het tweede. Een half miljoen kijkers volgden de afgelopen weken de heet geblakerde Engelse koning, die er alles voor over heeft om een mannelijke troonopvolger te krijgen. Omdat zijn vorige twee echtgenotes die wens niet konden vervullen, gaat Henry door met zijn zoektocht naar de vrouw die hem wel een zoon kan schenken.

In de laatste afleveringen van de tweede reeks kwam een einde aan de vurige romance tussen Henry en Anne Boleyn, die dit moest bekopen met de dood. Voor Henry was haar executie geen reden om lang bij stil te staan; hij had zijn oog al weer laten vallen op Jane Seymour. Dat Jane inderdaad wel eens de ware voor hem kan zijn, blijkt al snel. Kort na hun bruiloft is Jane zwanger, wat Henry zeer gelukkig stemt. Helaas kan hij niet volop van zijn aanstaande vaderschap genieten. De Britse burgers komen steeds meer in opstand tegen hun koning en de Paus is vastbesloten de opkomst van het protestantisme een halt toe te roepen.

Vanaf zondag 18 april kan de kijker zich opmaken voor het vervolg van deze hitserie, waarin lust, macht, passie en verraad de boventoon voeren.

Uitzending RTL 8, elke zondagavond tussen 20.00 en 21.05 uur en tussen 21.05 en 22.05 uur.

Website: rtl.nl/thetudors

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.