RTL Group

RTL 5 ontmaskert mentalisten in nieuwe show

Vanaf zondag 18 april brengt RTL 5 een uniek nieuw programma, waarin voor het eerst op de Nederlandse televisie het ondoorgrondelijke werk van mentalisten wordt ontraadseld. In de zesdelige studioshow Mentalisten Ontmaskerd onthult een professionele Nederlandse mentalist tal van trucs voor de kijker, waarmee mentalisten in de afgelopen jaren wereldberoemd zijn geworden.

Naast de unieke onthullingen van de trucs, wordt er in deze zesdelige reeks ook uitvoerig stilgestaan bij de manier waarop het publiek altijd weer op het verkeerde been wordt gezet. Hierbij wordt ook duidelijk hoe knap mentalisten te werk gaan en hoe het komt dat iedereen steeds weer wordt beetgenomen.

Mentalisme is al honderden jaren oud, maar nog nooit is het onverklaarbare werk van mentalisten verklaard in een televisieprogramma. In de negentiende eeuw maakten goochelaars al veelvuldig gebruik van hun bijzondere mentale gaven. Tot op de dag van vandaag beweren sommigen te beschikken over buitenaardse en onverklaarbare krachten, waarmee ze hun publiek versteld doen staan. Deze bijzondere illusionisten weten op een fenomenale manier gebruik te maken van intuïtie, hypnose, psychologisch inzicht, illusies en geheugentechniek. En steeds weer slagen zij er in toeschouwers in opperste verbazing te brengen.

In Mentalisten Ontmaskerd wordt onder andere blootgelegd wat er precies gebeurt wanneer de mentalist suggereert dat hij louter en alleen door optimale concentratie vorken en lepels kan laten verbuigen. Ook wordt onthuld hoe het mogelijk is dat een mentalist bij Russisch Roulette altijd de dans weet te ontspringen, terwijl hij zijn eigen leven op het spel zet.

Mentalisten Ontmaskerd is een unieke show, die veel teweeg zal brengen in Nederland en veel kijkers zal verrassen.

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf zondag 18 april tussen 20.00 en 20.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, Communicatie RTL Nederland, via tel 035-671 8598 of karin.bouwknegt@rtl.nl.