Gemeente Breda

Breda een van de acht steden in nieuwe serie âThe Phoneâ

Het reality spelprogramma âThe Phoneâ keert binnenkort terug op de Nederlandse televisie. Na twee eerdere seizoenen bij de AVRO staat het programma vanaf zondag 18 april aanstaande acht wekenlang geprogrammeerd bij RTL5, âs avonds om 21.30 uur. Breda zal, als Beste Binnenstad 2009-2011, niet ontbreken in het rijtje âPhoneâ-steden 2010.

De Bredase editie wordt waarschijnlijk tegen eind mei uitgezonden.

De gemeente Breda werkt samen met VVV Breda en RetailPlatform Breda aan het promoten van âBreda Beste Binnenstadâ en heeft daarom contact opgenomen met de programmamakers van The Phone, het productiebedrijf van Beau van Erven Dorens. Door te kiezen voor dit â in 2008 met een Emmy Award bekroonde - programma verwacht de stad ook meer jongeren uit heel Nederland aan te spreken en hen te verleiden eens een bezoekje aan de stad te brengen.

Goed gezelschap
Veel steden hebben aan vorige edities meegedaan, waaronder Tilburg, âs-Hertogenbosch, Maastricht en Rotterdam. Deze laatste stad komt opnieuw in de serie aan bod. Deze keer samen met Den Haag, Leiden, Lelystad, Utrecht, Hoorn, Amsterdam en Breda. Een serie steden waarin Breda beslist niet misstaat en als âBeste Binnenstadâ goed tot haar recht zal komen.

Voor het programma worden opnamen gemaakt op diverse toonaangevende, bijzondere en onverwachte Bredase locaties. De kandidaten worden tijdens dit reality spelprogramma door verschillende cameraploegen op scootertjes gevolgd. Ook hangt er tijdens de opnamen een helikopter boven het centrum van waaruit overzichtsbeelden worden gemaakt. Gemeente Breda krijgt de beschikking over deze luchtopnamen en zal deze in ander promotiemateriaal verwerken.

RTL5 start binnenkort de promotiecampagne voor deze uitzendingen. Naar verwachting trekt dit programma hoge kijkcijfers.

Breda, 2 april 2010