Vlaamse Overheid

zondag 18 april afgesloten: verkeer richting Diest via afrit Halen (nr. 25)

Leuvensesteenweg (N2) in Diest zondag 18 april afgesloten: verkeer richting Diest via afrit Halen (nr. 25)

Vlaamse overheid

donderdag 15 april 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt zondag de laatste hand aan de herinrichting van de Leuvensesteenweg (N2) in Diest, met de asfaltering van het wegdek tussen de Reustraat en de Citadellaan. Daartoe zal de Leuvensesteenweg afgesloten worden van aan de aansluiting met de Citadellaan tot net voorbij de Reustraat. Het verkeer naar en vanuit Diest wordt aangeraden om die dag het op- en afrittencomplex van Halen (nr. 25) te gebruiken in plaats van het complex van Bekkevoort (nr. 24). De aannemer start met de werkzaamheden om 6:00 uur. Volgens de huidige planning zullen ze beëindigd zijn om 22:00 uur.

Het plan dat als bijlage met dit persbericht wordt verspreid, dient ter verduidelijking.

Omleidingen
Het verkeer dat van op de Citadellaan naar Leuven wil rijden, zal omgeleid worden via de Delphine Alenuslaan (N10), de Commissaris Neyskenslaan (R26), de Halensebaan (N2) en de oprit van de E314 in Bekkevoort (nr. 24). Ook het verkeer op de E314 zal reeds op de snelweg aangespoord worden om via het op- en afrittencomplex van Halen (nr. 25) naar Diest te rijden.

Vlotter en veiliger verkeer
Het Agentschap Wegen en Verkeer begon in februari 2009 met de herinrichting van de Leuvensesteenweg (N2). Om de doorstroming en de bereikbaarheid van de handelszaken te verbeteren, werden er nieuwe afslagstroken en een overrijdbare middenberm aangelegd. De verkeerssituatie is ook aanzienlijk veiliger geworden: er werden ook verhoogde fietspaden en een nieuw trottoir aangelegd. De weg werd niet alleen bovengronds heraangelegd: ook de riolering werd vernieuwd.

De werkzaamheden werden gefinancierd door het Vlaamse Gewest, Aquafin en de stad Diest.