Gemeente Utrecht

Onthulling Gamebox tijdens eerste Sport Experience Utrecht 2010

De eerste Sport Experience van dit jaar staat voor de deur. Wethouder Rinda den Besten en Wijnand van de Giessen, directeur Cumulus Welzijn geven de aftrap voor de feestelijke reeks sportevenementen in Utrecht op 18 april om 13.00 uur in het Griftpark. Tijdens de Sport Experience krijgen kinderen, jongeren en hun ouders de kans gratis kennis te maken met sportverenigingen uit hun wijk. Ook onthullen zij de nieuwe Gamebox. Deze voorziening wordt gebruikt door jongerenwerkers van Cumulus Welzijn voor het uitlenen van sport en spelmateriaal én ingezet als laagdrempelig, toegankelijk adviespunt voor jongeren.

De Sport Experience Utrecht is een serie sportieve evenementen waarmee Utrecht het sportaanbod in de stad op een laagdrempelige manier aan z'n bewoners presenteert. Hierdoor is het ook een ideale mogelijkheid voor sportverenigingen om zich aan de stad te presenteren, kennis te maken met potentiële leden en samen te werken met andere sportverenigingen en organisaties in de wijk. Dit jaar zijn er tien stads- en wijkedities van de Sport Experience Utrecht. Tijdens de Sport Experience in het Griftpark kunnen kinderen en jongeren de meest uiteenlopende sporten uitproberen. Zo kunnen ze een high kick oefenen bij een karatevereniging of werken aan hun ritmegevoel bij streetdance.

Vernieuwing sportgedeelte Griftpark
Het Griftpark is met jaarlijks bijna een kwart miljoen bezoekers het drukst bezochte park in de provincie Utrecht. De afgelopen periode is het sportgedeelte van het park grondig aangepakt. Zo is de oude Gamebox vervangen door een nieuw gebouw. Naast de Gamebox zijn ook het basketbalveld en sportveld vernieuwd en is een nieuwe skatebaan voor beginners aangelegd, waar jongeren kunnen oefenen voordat ze de grote baan opgaan. De baan wordt binnenkort gekeurd en is dan klaar voor gebruik.Vorig jaar is het skatelandschap in het park op verzoek van jongeren helemaal opgeknapt en met hun inbreng opnieuw ingericht. De baan is nu weer één van de snelste in het land.

Voor meer informatie over de Sport Experience Utrecht kunt u terecht op: www.sportexperienceutrecht.nl.