Tom Coronel

16 April 2010
WTCC Magazine met Tom Coronel bij RTL GP

De verrichtingen van de Nederlandse SEAT-coureur Tom Coronel in het FIA WK Toerwagens (WTCC) zijn dit seizoen te volgen op RTL7 in het programma RTL GP, hét auto- en motorsportplatform op de Nederlandse televisie. Ook de afgelopen seizoenen al werd Coronel in het WTCC Magazine bij RTL GP uitgebreid gevolgd. Als je, zoals ik, bijna altijd in het buitenland racet, is het toch belangrijk dat mensen in Nederland ook weten wat ik aan het doen ben. RTL GP is wat dat betreft een uitstekende manier om de races te volgen, zegt Coronel. Aanstaande zondag, 18 april, vindt de eerste uitzending plaats om 16.00 uur, dus direct na de re-live-uitzending van de Formule 1-Grand Prix van China.

Foto: SEAT Nederland

In de loop van het seizoen staan er elf uitzendingen gepland, waarin alle WTCC-races aan bod zullen komen, van de start van het jaar in het Braziliaanse Curitiba via de volgende wedstrijd op het stratencircuit in Marrakesh en de Europese races in Monza, Zolder, Algarve, Brands Hatch, Brno, Oschersleben en Valencia tot aan de laatste twee evenementen in Azië, in het Japanse Okayama en op het stadscircuit van Macau. Aan het eind van het seizoen volgt een samenvatting van de spannendste en meest bijzondere momenten van het jaar.

Naast spectaculair racebeeld inclusief adembenemende onboard-opnamen is er ook volop aandacht voor wat er achter de schermen gebeurt. Tom Coronel geeft zijn persoonlijke impressie van de raceweekeinden. Voor de opnamen ter plaatse is de ervaren cameraman Erik van Meegen van Camforce aanwezig, die er al jarenlang in slaagt via bijzondere beelden en de nieuwste technieken het spektakel van het WTCC in de huiskamer te brengen. Autosport is bij uitstek een kijksport en we kunnen dit seizoen dan ook weer gaan genieten van fraaie actie, zegt coureur Tom Coronel.

De uitzendingen van het WTCC Magazine van RTL GP staan gepland rondom de reportages van de Formule 1-Grands Prix. Het WTCC Magazine zal ook worden herhaald. Actuele uitzenddata en -tijden zijn te vinden via de website van RTL GP: www.rtlgp.nl.