Ingezonden persbericht

Apeldoorn, maart 2010

Matinee ten bate van Koninginnedagviering APELDOORN

Op zondag 18 april organiseren drie Apeldoornse Rotaryclubs een benefietconcert waarvan de opbrengst gaat naar een van de nieuwe programmaonderdelen van de Koninginnedagviering 2010 in Apeldoorn: de presentatie van Stichting Ateliers Apeldoorn in het onderdeel 'Kunst aan de Loolaan'. Met deze matineevoorstelling willen de Rotaryclubs een jaar na het drama van Koninginnedag 2009 het nieuwe elan van Koninginnedagviering in Apeldoorn ondersteunen.

Op het programma van dit tweede Koninginneconcert staan delen uit de legendarische musical 'West Side Story' van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein. Speciale solisten zijn onder andere de musicalsterren John Vooijs en Suzan Seegers. John Vooijs was finalist in het televisieprogramma 'Op zoek naar Joseph' en stond de afgelopen weken in schouwburg Orpheus in de musical 'Mama Mia'. Suzan Seegers is bij het grote publiek bekend als finaliste in het televisieprogramma 'Op zoek naar Evita'.
Ook dit jaar is de uitvoering van het Koninginneconcert in handen van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' onder leiding van dirigent majoor Tijmen Botma. Naast de delen uit de West Side Story staat werk van Shostakovich op het programma, uitgevoerd door pianosolist Hannes Minnaar.

Koninginneconcert 2010 'West Side Story'
zondag 18 april 2010, 14.00 - 16.00 uur, Wegenerzaal Schouwburg Orpheus, Apeldoorn
Kaarten ¤ 30.
Kaartverkoop via www.koninginneconcert.nl, schouwburg Orpheus, Modehuis Beermann, Deventerstraat 11, Apeldoorn

Belangeloze medewerking
Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens', dat ook de uitvoering van het eerste Koninginneconcert in 2009 verzorgde, zocht na het drama op Koninginnedag 2009 onmiddellijk contact met Rotaryclub Apeldoorn-Noord. Het fanfarekorps wilde graag iets voor de inwoners van Apeldoorn doen en bood belangeloze medewerking aan een tweede benefietconcert aan. De Rotaryclub heeft dit aanbod dankbaar aanvaard en heeft contact gezocht met de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn.

Kunst aan de Loolaan
De Stichting Oranjefeesten Apeldoorn wil op 30 april 2010 een jaar van herdenken afsluiten en de traditionele viering van Koninginnedag met nieuw elan oppakken. Men heeft de Apeldoornse Rotaryclubs om steun gevraagd voor het vernieuwde Koninginnedagprogramma, met name de presentatie van Apeldoornse kunstenaars aangesloten bij Stichting Ateliers Apeldoorn in het onderdeel 'Kunst aan de Loolaan'.
'Kunst aan de Loolaan' verbindt het herdenkingsmonument bij De Naald met de feestelijke activiteiten in de binnenstad.

Programma en uitvoerenden
Op het programma van de matineevoorstelling staan delen uit de legendarische musical West Side Story van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein.
Ook dit jaar is de uitvoering van het Koninginneconcert in handen van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' onder leiding van dirigent majoor Tijmen Botma.
Solisten zijn de musicalsterren John Vooijs en Suzan Seegers en pianosolist Hannes Minnaar. John Vooijs was finalist van het televisieprogramma 'Op zoek naar Joseph' en staat nu op het podium in de musical 'Mama Mia'. Suzan Seegers is bij het grote publiek bekend geworden door bijvoorbeeld het televisieprogramma 'Op zoek naar Evita'. Hannes Minnaar studeerde in 2009 met een 10 met onderscheiding af in piano en orgel en treedt nu veelvuldig op in binnen- en buitenland. Hij won diverse prijzen, waaronder de tweede prijs tijdens het internationale Concours de Genève (2008).

Organisatie
Aan de organisatie van het Koninginneconcert werken dit jaar drie Rotaryclubs samen: Rotary Apeldoorn Noord, Rotaryclub Apeldoorn 't Loo en Rotaryclub Apeldoorn. Verder wordt het Koninginneconcert ondersteund door de gemeente Apeldoorn en schouwburg Orpheus.