Landschap Noord-Holland

De vogels van De Lange Bretten
Bij het westelijk havengebied ligt een prachtig natuurgebied

Iedere inwoner van de stad kent het Amsterdamse Bos, maar De Lange Bretten? Toch is dit een bijzonder stuk natuur dat helemaal spontaan is ontstaan. Op 18 april van 10.00 tot 11.30 uur organiseert boswachter Lothar Valentijn van Landschap Noord-Holland er een excursie. Hij vertelt van alles over de vogels die in het gebied leven.

In het voorjaar trekken de vogels extra de aandacht. Het is broedtijd en de mannetjes laten zich luidkeels horen. De vogels zijn druk met het maken van nesten en sommige al met broeden. Enkele bijzondere soorten die we mogen verwachten zijn de blauwborst, de bruine kiekendief en de roerdomp. Ook roofvogels als buizerd en havik broeden er. Onderweg nemen we een kijkje bij de Schotse Hooglanders die in een deel van het gebied zorgen dat niet alles dichtgroeit. De excursie is ook leuk voor kinderen.
De wandeling start om 10.00 uur op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, >Beschermers betalen ¤ 3,50 en kindereen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschappnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor redacties