Ingezonden persbericht

Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Meditatieve wandeling - Op zoek naar Stilte
Start vanuit de museumtuin Natura Docet
- zondag 18 april 2010

Mediteren geeft rust en brengt je naar jezelf terug in een roerige wereld. Je wordt meer ontvankelijk voor de natuur om je heen en staat open voor inspiratie. Maar, de meeste mensen lukt dat (meer) niet op eigen kracht. Tijdens een bijzondere meditatieve wandeling op zondag 18 april wordt u hierin begeleid door Babette Duns, geschoold yogadocente in Delden.
De wandeling start in de vroege zondagochtend in de museumtuin van het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet. U ontmoet Babette Duns om 10.00 uur op het terrein voor het museum, waarna zij u meeneemt naar stille plekken in de landschappentuin van Natura Docet. Met een paar oefeningen brengt ze de deelnemers aan de wandeling terug naar de stilte van de natuur. In die stilte laten de vogels zich horen, springt een kikker in de poel en zoemt er misschien een vroege hommel voorbij.
Vanuit de tuin van het museum wandelt u met Babette Duns naar het Landgoed Singraven om daar, in het bos dat Huis Singraven omringt, in stilte te wandelen en verschillende meditatieoefeningen te doen. Gevoed door de energie van de natuur eindigt de wandeling weer bij het museum waar koffie of thee klaar staat en wordt nagepraat.

De kosten voor deze bijzondere wandeling op zondagmorgen zijn ¤ 10,- inclusief koffie/thee in Natura Docet. U kunt zich aanmelden via de VVV Denekamp (0541-355752). De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is vanwege de meditatieve aard minder geschikt voor jonge deelnemers.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Kosten van de wandeling op 18 april
¤ 10,- inclusief koffie/thee in Natura Docet - aannmelden via de VVV Denekamp (0541-355752)

Entree tot het museum
Volwassenen ¤ 5
0-4 jaar gratis
4-15 jaar ¤ 2,50
Museumkaart gratis



Ingezonden persbericht