Ingezonden persbericht


DISNEY XD START MET NIEUWE ANIMATIESERIE
KICK BUTTOWSKI

Hilversum, 3 maart 2010

Vanaf 18 april start Disney XD met de nieuwe animatieserie Kick Buttowski. Het is de allereerste animatieserie die speciaal voor Disney XD is ontwikkeld. De serie gaat over Clarence 'Kick' Buttowski, een durfal met lef!

De serie is geproduceerd door Disney Television Animation en gemaakt door Sandro Corsaro. Half februari is de serie in Amerika gestart, en met succes! Geen enkele andere serie lukte het om bij de start zowel het best gewaardeerde als het best bekeken programma te zijn van Disney XD. Maar het is Kick Buttowski gelukt!

Ook al is Kick klein van postuur, hij heeft een gigantisch hart en neemt iedere uitdaging aan. Hij wordt iedere aflevering bijgestaan door zijn loyale sidekick Gunther. Voor het duo is geen muur is te hoog, geen helling te steil en geen obstakel te groot. Kick zal de wereld veroveren. Ooit. En tot die tijd is Kick iedere zaterdag en zondag om 08.20 uur te zien met waanzinnige afleveringen. In dit 10-jarige onderdeurtje stroomt het kokende bloed van een durfal met lef! Rivieren oversteken met een raket aangedreven kayak, Dodemans Diep oversteken of geblinddoekt op een éénwieler fietsen. Niets is Kick te gek en hij ziet alles als een ultieme stunt.

Disney XD is dé nieuwe televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! In Nederland is de nieuwe televisiezender sinds 1 januari dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503. In Vlaanderen is Disney XD 24 uur te ontvangen in het premiumpakket van Telenet (kanaal 601 / pakket Kids & Music) en Belgacom (kanaal 136 / pakket Select).