GroenLinks

GroenLinks-Congres op 18 april 2010

Op 9 juni 2010 worden de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Dit heeft gevolgen voor de lopende procedures van de formele verenigingsbesluiten over het programma, de lijsttrekker en de kandidatenlijst. Al deze besluiten komen samen op het verkiezingscongres op zondag 18 april.

Praktische informatie

Het congres vindt plaats op zondag 18 april in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht en staat geheel in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Op het congres wordt het verkiezingsprogramma vastgesteld en wordt de lijsttrekker en de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gekozen. Het congres start om 10:00 uur. De deuren gaan open vanaf 9.00 uur. Meer praktische informatie

Congresagenda en congresstukken

Vanaf maandag 12 april is op deze website de congresagenda te bekijken en kunnen de congresstukken worden gedownbload (met daarin o.a. het overzicht van de amendementen en het advies van de kandidatencommissie). Alle stemgerechtigde congresdeelnemers ontvangen op donderdag 15 april de congresstukken per post. Voor de niet-stemgerechtigde congresdeelnemer ligt er op de dag van het congres bij de aanmeldbalie een exemplaar van de congreskrant klaar.

Introductiebijeenkomst voor nieuwe congresbezoekers

Voorafgaand aan het congres organiseert GroenLinks een introductiebijeenkomst voor nieuwe congresbezoekers. Hierin wordt uitgelegd hoe het er aan toe gaat op een congres, hoe het een en ander werkt en hoe u uw stem kunt laten horen. De introductiebijeenkomst begint om 9.30 uur en duurt ongeveer een half uurtje. Aanmelden is niet verplicht maar wel prettig voor de organisatie en kan via dit formulier.

Verkiezingsprogramma en amendementen

Het ontwerp-verkiezingsprogramma is op maandag 22 maart gepresenteerd. Ondertussen zijn alle ingediende amendementen verwerkt en hebben de indieners tijdens de amendementendag overlegd met de programmacommissie en het partijbestuur. Vanaf maandag 12 april zijn alle amendementen te downloaden.

Kandidatenlijst

De kandidatencommissie presenteert haar advies over de kandidaten voor de Tweede Kamer verkiezingen op 10 april. Alle informatie over de kandidaatstelling vind je op http://verkiezingen.groenlinks.nl. Het advies van de kandidatencommissie zal ook in de congreskrant worden opgenomen.

Tijdschema

22 maart publicatie concept verkiezingsprogramma 23 maart deadline aanmelden congres (met stemrecht) 29 maart deadline indienen amendementen (9:00 uur) 3 april amendementendag
6 april deadline aanmelden congres (zonder stemrecht) 10 april publicatie advies Kandidatencommissie
12 april congreskrant online
18 april verkiezingscongres