KLM

KLM

TESTVLUCHT KLM GOED VERLOPEN

KLM heeft zaterdagavond van ongeveer 19.45 uur tot 21.00 uur een testvlucht gemaakt in het Nederlandse luchtruim met een Boeing 737-800. De vlucht is uitgevoerd om vast te stellen of de kwaliteit van de atmosfeer voldoet om veilig te vliegen. De vlucht is zonder enig probleem verlopen.

Het toestel is na de landing naar de hangar overgebracht voor een technische inspectie. De resultaten hiervan worden gerapporteerd aan de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De Inspectie neemt vervolgens het besluit of er luchtverkeer mogelijk is.

President-directeur van KLM, Peter Hartman: "Er is op het eerste oog geen reden om aan te nemen dat er iets aan de hand is. Wij hebben geen bijzonderheden waargenomen noch tijdens de vlucht, noch tijdens de eerste inspecties op de grond. Als de resultaten van de technische inspectie dat beeld bevestigen, dan staan wij morgen klaar om allereerst onze zeven vliegtuigen uit Dusseldorf terug naar Amsterdam te vliegen. We hopen vervolgens zo snel mogelijk toestemming te krijgen een deel van onze operatie op te starten en onze passagiers op hun bestemming te krijgen". Naast Peter Hartman vloog ook Ype de Haan, Executive vice-president operations als observer mee.

De vlucht is uitgevoerd tot 41000 voet (circa 13 kilometer hoogte) dat is de maximale vlieghoogte van dit type vliegtuig. KLM verwacht morgenochtend de definitieve resultaten van de technische inspectie.

Passagiers wordt geadviseerd niet naar Schiphol af te reizen maar de website van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden voor de laatste informatie over hun vlucht.