Ingezonden persbericht


Rotterdam, 12 april 2010

Nadya van Putten gaat voor verkiesbare plaats
op kieslijst Tweede Kamerlijst.

Nadya Van Putten is door de GroenLinks kandidatencommissie voorgedragen voor een plaats op de kieslijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hiermee zet ze een belangrijke stap om het eerste Tweede Kamerlid van Arubaanse afkomst ooit te worden. Op 18 april bepaalt het GroenLinks congres haar definitieve plaats op de lijst.

De maatschappelijke uitdagingen waar Nadya van Putten zich vooral op zal richten, zijn onderwerpen die haar persoonlijk raken, en waar ze waardevol kan zijn. "We leven in een tijd met veel uitdagingen. In de Tweede Kamer wil ik mij voornamelijk richten op onderwerpen waar ik goed mee uit de voeten kan". Het gaat dan met name om,: integratie en participatie, Europese zaken en Koninkrijksrelaties. "Als Tweede Kamerlid moet je weten wat er binnen de verschillende gemeenschappen in Nederland leeft. En zeker als het gaat om de Surinamers en Antillianen in Nederland, weet ik dat als geen ander" Bij de laatste Europese verkiezingen is duidelijk gebleken dat Nadya een doelgroep aanspreekt die traditioneel voor GroenLinks onbereikbaar is.

Voor de daadwerkelijke Tweede Kamercampagne heeft Nadya van Putten inmiddels een campagneteam samengesteld. "Campagne voeren zit mij in het bloed. Bij de lokale en Europese verkiezingen heb ik al bewezen een echte stemmentrekker te zijn". De doelstellingen voor Nadya op 9 juni zijn in ieder geval helder. "GroenLinks moet na de verkiezingen een cruciale rol kunnen spelen in de formatie onderhandelingen. Op die manier kunnen wij een echte stempel drukken op het beleid van de komende jaren".

De eerste uitdaging voor Nadya is het overtuigen van het GroenLinks ledencongres. Op zondag 18 april zal ze het advies moeten omzetten in een daadwerkelijke plaats op de lijst. De komende week treed Nadya in overleg met verschillende partijprominenten en leden, om haar campagnestrategie en ambities voor GroenLinks te verduidelijken.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht