Ingezonden persbericht


Het eerste Antwerps houthakkerskampioenschap !

Zondag 18 april 2010 - vanaf 9 uur - Provinciaal groendomein Vrieselhof Ranst

Een spannende houthakkerswedstrijd, een interessante groenbeurs en tal van avontuurlijke en educatieve randactiviteiten: dat zijn de ingrediënten voor een heus Antwerps houthakkersfeest. Op zondag 18 april 2010 worden in het Vrieselhof de sectoren boomverzorging, parkzorg en bosbeheer op een boeiende en interactieve wijze in de kijker gezet. Het gratis evenement is zowel voor het gezin als voor de groen-professional een echte aanrader.

Het eerste Antwerps kampioenschap houthakken mag dan wel spectaculair zijn, veiligheid staat de ganse dag centraal. De deelnemers leggen proeven af met de kettingzaag, handzaag, kliefhamer en bijl, en worden vakkundig door een jury beoordeeld. Een commentator geeft de toeschouwers de nodige toelichting.

Op de groenbeurs stallen standhouders niet alleen hun producten uit. Zij informeren de bezoekers ook over technieken, ecologische oplossingen, nieuwigheden en zelfs opleidingen in de groensector.

De ganse dag door is er van alles te beleven voor jong en oud. Wil je je graag eens houthakker wanen? Leef je dan uit bij het afleggen van de praktische proeven 'houthakker voor één dag'! Of kijk je liever rustig toe? De diverse demonstraties hakken, zagen en carving geven iedereen het nakijken.

Programma
9 uur:
Preselecties 1e Antwerps houthakkerskampioenschap
13u30:
Finale 1e Antwerps houthakkerskampioenschap
± 16 uur:
Prijsuitreiking 1e Antwerps houthakkerskampioenschap Doorlopend:
Groenbeurs: diverse standen met deskundige uitleg bij de nieuwigheden in de groensector, kinder-boom-klimparcours, 'houthakker voor één dag': praktische proeven en avontuurlijke uitdagingen voor jong en oud, een geleide boswandeling, demonstraties carving van beelden uit een stamstuk, simpele houten constructies met kettingzaag maken, hakdemo (vzw de houthakkers). Doorlopend:
Biobroodjesbar, biofrituur en eco-dranktoog door de Chiro van Schilde

Praktische info
wanneer:
Zondag 18 april 2010 van 9 uur tot 18 uur
(De activiteiten stoppen om 16u30)

waar:
Provinciaal groendomein Vrieselhof,
Schildesteenweg 95 in 2520 Ranst

kostprijs:
Gratis toegang

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Rik Röttger, sp.a
tel. 03 - 240 52 58