Gemeente Smallingerland


* | 2010

* | Februari

* | Weer Drachtster Zondagen

Weer Drachtster Zondagen

In voorjaar en zomer

Na het succes van vorig jaar worden in het komende voorjaar en zomer weer culturele Drachtster Zondagen georganiseerd. Vorig jaar waren het er vijf, dit jaar doen we er één bij in augustus. Noteer alvast de data en de evenementen van dit jaar (natuurlijk nog onder voorbehoud van wijzigingen en aanvullingen):

18 april: Binnenkijken
Een dag vol muziek op plekken waar je het niet verwacht. Welke plekken dat zijn? In ieder geval de Brandweerkazerne en de Parkeergarage. Een derde locatie wordt nog gezocht.

16 mei: de Paringsdans
Een klassieke dansdag. Op diverse plekken in Drachten worden dansworkshops gegeven. De ultieme afsluiter is natuurlijk een groot openluchtconcert van ons eigen Noordpoolorkest met bijzondere jonge solisten op het KO plein met alle gelegenheid om te dansen!

27 juni: Simmerdeiszondag = Grensverleggende Luilekkerdag Mede in het kader van het 15-jarig jubileum van de vriendschapsband tussen Gobabis (Namibië) en Smallingerland wordt het Simmerdeis Festival afgesloten met een zwoele (multi)muzikale en theatrale luilekkerdag op het KO plein en rond de parkwijkvijver.

4 juli: Dencity
De 2e editie van hét dance event van Drachten: Dencity! Details over de line up volgen!

29 augustus: De Oversteek
Het Drachtster uitgaanscentrum langs De Kaden is het decor voor deze zondag. Gezellige terrassen, leuke muziek op straat. Prima ingrediënten voor een heerlijke dagje nazomeren!

26 september: Open die Deur!
Het succes van 2009 krijgt een vervolg: diverse culturele instellingen en ondernemingen zetten op deze dag hun deuren open voor het publiek met een zeer divers programma.

De zondagen op 18 april, 16 mei, 27 juni en 26 september worden geproduceerd door Lawei Producties. De zondagen op 4 juli en 29 augustus worden geproduceerd door Poppodium Iduna. Beide producenten werken samen met vele partners.