Ingezonden persbericht


Eerste looptraining prominenten voor Dow Live Earth Run for water 18 APRIL 2010 'DOW LIVE EARTH RUN FOR WATER' AMSTERDAM

Amsterdam, 17 maart 2010 - Vanochtend kregen Katarina Jusitc, Miryanna van Reeden, Martin Buitenhuis, drie leden van Valerius, het Olympisch dames zeilduo en Dirk Taat hun eerste looptraining van Luc Krotwaar (zevenvoudig marathonkampioen) in het Olympisch Stadion. Deze prominenten nemen zondag 18 april deel aan de Dow Live Earth Run for Water om aandacht te vragen voor de wereldwijde waterproblematiek. Samen met honderdduizend anderen wordt er in een tijdsbestek van 24 uur gelopen op ruim 192 plekken ter wereld. Onder andere wordt er gelopen in de steden New York, Melbourne, CapeTown, Los Angeles, Sao Paolo en London.

Voor meer informatie over de dag zelf en de kaartverkoop, kijk op: www.liveearth2010.nl.

Dow run for water
Na de succesvolle Live Earth dag op 07-07-'07 waar honderden landen aan deelnamen is het nu tijd voor een nieuwe variant, dit keer om speciaal aandacht te vragen voor de waterproblematiek. Één op de acht mensen heeft geen toegang tot veilig en schoon drinkwater. Dagelijks sterven er op dit moment 5000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Op zondag 18 april wordt er daarom onder andere in Amsterdam een run van zes kilometer (de gemiddelde afstand die vrouwen en kinderen moeten afleggen voor veilig drinkwater) georganiseerd om aandacht te vragen voor deze waterproblematiek. Live Earth biedt een podium voor bewustwording, participatie en donaties. Het werven van donaties gebeurt wereldwijd met de Nederlandse organisatie AKVO. Zij laat op zeer eenvoudige en transparante wijze zien waar het geld naar toegaat en doet hier ook op een zeer efficiënte wijze verslag van.

Live Earth
Live Earth is een initiatief van bedenker en oprichter Kevin Wall Hij gelooft dat entertainment de mogelijkheid biedt om sociale en culturele barrières te overtreffen om de wereldgemeenschap bijeen te krijgen. Dit heeft hij eerder bewezen met het initiatief voor de concerten van Live8 voor klimaatverandering. Wall was in 2007, samen met Al Gore, bedenker van het Live Earth concert en ook dit keer zijn zij de initiatiefnemers.