IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON-televisie
Zondag 18 april 2010
Nederland 2

20.15 - 21.00 uur: PAUL ROSENMÖLLER EN HET HART VAN AFRIKA

Van 11 juni tot 11 juli zijn miljoenen ogen gericht zijn op Zuid-Afrika, als daar het WK Voetval wordt gespeeld. Met voetbal wil Afrika zich op een positieve manier op de kaart zetten. We zien jonge, succesvolle Afrikanen aan de bal die zich kunnen meten met de rest van de wereld. Maar hoe zit het met hun generatiegenoten elders op het continent? In een serie van zes afleveringen reist Paul Rosenmöller door het hart van Afrika. Hoe ziet de jonge generatie Afrikanen de toekomst? Welke kwesties spelen er, maar vooral ook: welke kansen liggen er?

Afl. 1 Kameroen - Egypte

We starten de serie met een proloog in Kameroen, omdat dat land op 24 juni in Kaapstad tegen het Nederlands elftal speelt. Hoe belangrijk is voetbal voor de Afrikaanse samenleving en wat betekent het om op het wereldpodium als gelijkwaardige tegenstander mee te doen? Wat maakt Afrikaans voetbal zo bijzonder en welke rol speelt de Afrikaanse toverdokter? In de eerste aflevering reizen we door van Kameroen naar Egypte, naar het spanningsveld tussen de Afrikaanse en de Arabische wereld. En we krijgen een inkijkje in de eeuwenoude cultuur van de Bedoeïenen, één van de oudste volkeren ter wereld.

Presentatie: Paul Rosenmöller; redactie: Eric Velthuis, Henriëtte Smit, Tjitske Stoit; productie: Pauline Veltman, Saskia Hesseling; samenstelling en regie: Hans Hermans, Martin Maat; eindredactie: Bert Visser

Herhaling: donderdag 20 mei, 11.10 uur, Nederland 2



IKON