Ingezonden persbericht


Tweede expositie bij Galerie Sanders Thijssen
Opnieuw drie kunstenaars te gast in Cuijk

Op zondag 18 april aanstaande presenteert de nieuwe Galerie Sanders Thijssen op de Grotestraat in Cuijk opnieuw schilderijen en bronzen van drie kunstenaars.

Tussen figuratie en abstractie
Max de Winter (1949) volgde de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost in Breda. Zijn schilderijen zijn figuratief met een hang naar abstractie. Zowel de verlatenheid van dorpjes met slordig gegroepeerde huizen als de drukte van groepjes mensen, veelal vrouwen, die zich onttrekken aan herkenning beheersen zijn werk. Onrust kenmerkt het leven van de kunstenaar die, afkomstig uit een kermisfamilie, van jongsaf aan altijd onderweg is.

Maria Megens (Oss 1952), opgeleid aan de Vrije Hogeschool in Driebergen, werkt sinds 1993 als beeldend kunstenaar. Haar werk kenmerkt zich door een grote mate van abstractie met een vleugje figuratie. Schilderijen en grafiek van haar hand zijn, evenals haar objecten, zeer kleurrijk en expressief. Haar belangrijkste inspiratiebronnen zijn landschap en architectuur.

Tajddin Özen (Malatya, Koerdistan 1955) was journalist en politiek actief, wat hem acht jaar gevangenschap in Istanbul opleverde. Na zijn vrijlating vestigde hij zich in Nijmegen en rondde in 1995 de Kunstacademie in Arnhem af. Zijn sculpturen in brons en steen kenmerken zich door open en gesloten delen die lichaam en geest, man en vrouw, symboliseren in een tijdloos, universeel verhaal.

Kennismaken
Wilt u graag persoonlijk kennismaken met kunstenaars en galerie? Op zondagmiddag 18 april a.s. - tussen 13 en 17 uur - zijn de kunstenaars onze gast. Restaurant De Croonprins uit Beuningen, met meer dan een kwart eeuw ervaring in goed gastheerschap, verzorgt deze middag speciale amuses. De expositie is nog te zien tot en met 15 mei tijdens de vaste openingsuren: woensdag t/m vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en 's zaterdags van 9.30 tot 17.00 uur.

Sextet
Per jaar presenteert Galerie Sanders Thijssen zes exposities. In het programma is zowel ruimte voor kunst die een breed publiek aanspreekt, als voor exclusieve kunst die een kleinere groep liefhebbers trekt. Tussendoor zal de Galerie op andere manieren van zich laten horen.

Permanent
Belangstellenden vinden alle informatie over de expositie en de drie gasten op www.galeriesandersthijssen.nl

--------------------------------