Ingezonden persbericht


--- P R E V I E W ---

Armeluislamp

Piet Hein Eek

De Armeluislamp van Piet Hein Eek i.s.m. het Nationaal Glasmuseum wordt gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan. Deze lamp is het eerste product van het nieuwe Glaslabel van het Nationaal Glasmuseum uit Leerdam. Andere producten, waaronder een kan van Klavers van Engelen en een serie urnen van Peik Suyling, zullen tijdens de heropening van het museum in juni 2010 gepresenteerd worden.

De Armeluislamp is een dubbelwandige, aan de binnenzijde verzilverde hanglamp, mondgeblazen in een perenhouten mal. De naam verwijst zowel naar de techniek van het verzilveren van dubbelwandig glas dat ook wel boerenzilver of zilverglas wordt genoemd, als naar de serie ontwerpen waar de lamp een onderdeel van is: het zogenaamde crisismeubilair. Ontworpen door Piet Hein Eek om voor een klein (museum)budget een maximaal resultaat te bereiken. Hij heeft ontwerpen gemaakt voor de gehele inrichting van het nieuwe Nationaal Glasmuseum en de bijbehorende glasblazerij: van vitrines en sokkels voor de tentoonstellingen tot de balies in de winkel en het meubilair in de horeca.

Met een prijs van 160 euro is de handgemaakte Armeluislamp voor een groot publiek beschikbaar.

De Armeluislamp is vanaf 18 april telefonisch te bestellen via het Nationaal Glasmuseum (0345-614960) of via winkel@stichtingglas.nl.

Technische gevens:

Ontwerper: Piet Hein Eek

Producent: Nationaal Glasmuseum Leerdam

Consumentenverkoopprijs: 160 euro inclusief btw.

Materialen: mondgeblazen glas, verzilverd, RVS fitting, stekker en snoer

Maat: 24 cm doorsnede, 21 cm hoog

Fotografie: Margot Rood

Te zien bij :

Spazio Rosanna Orlandi, Via Matteo Bandelle, 20123 Milaan.