Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Marieke Benjamin

Dinsdag 13 april

De totale blueservaring met Johnny Laporte

Als Johnny Laporte speelt zijn er geen toeschouwers want voor wie naar hem luistert is deelnemen is de enige optie en zondag 18 april om vier uur komt hij met zijn band Johnny Laporte LIVE bij Projekt 072.

Naast Laporte bestaat de band uit drummer JaapJan Schermer, Lut Luttik die de contrabas speelt, Aart Martin op gitaar, Willem Swikker speelt hammond en Jan Blaauw zingt.

De muzikanten zijn divers in hun ervaring en talent: bassist Lut Luttik is ook singer/songwriter en Swikker heeft onder andere samengespeeld met Jan Akkerman en toerde met Hot Bolsjewik in Georgië.

De bandleden hebben een lange muzikale geschiedenis in rock en blues die voelbaar is in de geïmproviseerde optredens waarin ze zichzelf en elkaar uitdagen om de blues steeds weer opnieuw te ontdekken.

Johnny speelt de blues al meer dan dertig jaar, is gitarist bij de band Barrelhouse die een legendarische reputatie heeft tot ver buiten onze landsgrenzen en een terugkerende verschijning is op het North Sea Jazz festival.

Luister én beleef deze band aanstaande zondag bij Projekt 072.

Mamma Kookt biedt je de smakelijke voedingsbodem voor Laporte's muzikale storm.

Laat je niet weerhouden door de deels opengebroken Koelmalaan: volg de borden en rijdt naar de enorme parkeerplaats aan de Lorreinenlaan, waar je Projekt 072, voorheen het Schuurmancomplex, via de achterdeur betreedt.

Projekt 072 is een onafhankelijke organisatie waar culturele evenementen worden georganiseerd en waar aankomende en gevestigde kunstenaars ateliers huren en workshops geven. Er is live muziek en er zijn doorlopende exposities. Projekt 072 is er voor iedereen en staat open voor jouw ideeën. Voor meer info, bezoek de website: www.projekt072.nl




Ingezonden persbericht