Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WEERWOLF GESIGNALEERD IN ARNHEM!

Kinderboekenschrijver Paul van Loon organiseert
Dolfje Weerwolfje Dag in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo

Zondag 18 april verwacht Burgers' Zoo honderden kleine en grote 'weerwolven' op de Dolfje Weerwolfje Dag in het Arnhemse dierenpark. Kinderboekenschrijver Paul van Loon en Uitgeverij Leopold organiseren een fandag vol activiteiten rond Dolfje Weerwolfje, één van de hoofdpersonen van de populaire kinderboeken. Niet alleen treedt Paul van Loon tweemaal op met zijn band Ander Gespuis, maar ook kunnen gasten hun boeken laten signeren, geschminkt worden als Dolfje Weerwolfje, een cursus van tekenaar Hugo van Look volgen, op de foto met Dolfje Weerwolfje, deelnemen aan voorleessessies en zelfs meezingen met karaokemuziek. Burgers' Zoo is geopend van 9.00 tot 19.00 uur en de activiteiten vinden plaats van 10.00 tot 16.30 uur.

Paul van Loon en Burgers' Zoo
Kinderboekenschrijver Paul van Loon is regelmatig te gast in Burgers' Zoo en heeft in het Arnhemse dierenpark diverse nieuwe kinderboeken gepresenteerd. De samenwerking kwam tot stand toen Paul van Loon enkele jaren geleden bij volle maan bij het toenmalige wolvenverblijf zijn boek 'Weerwolvenbos' aan de vakpers presenteerde. De schrijver raakte geïnspireerd door de verhalen van toenmalig directeur Antoon en zijn zoon en huidig directeur Alex van Hooff over het opgroeien als kind met een dierenpark als je achtertuin. De inspiratie heeft geleid tot een nieuwe tak aan het kinderboekengenre van Paul van Loon, 'De Leeuwenkuil'. 'De Leeuwenkuil' is de naam van een boomhut in dierenpark Durvers' Zoo, waarin de kinderen Daniel en Suzina Durvers vaak spannende avonturen beleven. Inmiddels zijn er al diverse nieuwe boeken verschenen rond dit thema.

Praktische informatie
Bezoekers kunnen op zondag 18 april tegen de normale tarieven een entreekaart voor Burgers' Zoo kopen, waarmee ze de activiteiten gratis kunnen bezoeken. Voor de shows geldt echter dat er een maximaal aantal plaatsen beschikbaar is en dat reservering vooraf verplicht is. Meer informatie over de shows en activiteiten is te vinden op www.dolfjeweerwolfje.nl.




Ingezonden persbericht