Ingezonden persbericht




Op zondag 18 april organiseert het Nederlands Fotomuseum de themamiddag QUICKSCAN NL#01. In de gelijknamige tentoonstelling is het werk van 25 veelal jonge fotografen en kunstenaars samengebracht om zo de nieuwste ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie zichtbaar te maken. Maar hoe nieuw is hun werk eigenlijk echt? Als de fotografie werkelijk ingrijpend verandert, wat stellen deze fotografen en beeldend kunstenaars dan met hun werk aan de orde? Hoe moeten we er naar kijken? Wat zegt hun werk over hoe de maatschappij en de beeldcultuur veranderen? Of hebben we simpelweg te maken met de zoveelste trend? Dit zijn vragen die QUICKSCAN NL#01 oproept en die uiteraard aan de orde komen tijdens deze speciale themamiddag die het museum organiseert naar aanleiding van deze tentoonstelling.

De middag wordt afgesloten met de presentatie van het nieuwste nummer van Club Donny door Arno van Roosmalen (Stroom, Den Haag) en borrel op het dak van Las Palmas. Club Donny # 5 spring 2010 bevat bijdragen van Steven Aalders, Karin Arink, Reinder Bakker, Frank Bruggeman, Andre Dekker, Hester van Dijk, Barbara Helmer, Ernst van der Hoeven, Rob Hornstra, Renske Janssen, Nadja Kieft, Bert Krus, Gabriel Lester, Steve Rushton, Suzan Rssler, Hidde van Schie, Janine Schrijver, Nora Verbraak en Ari Versluis. Mede mogelijk gemaakt dankzij het Nederlands Fotomuseum en CBK Rotterdam.

Programma zondag 18 april

13.30 uur Ontvangst met koffie of thee

14.00-14.20 uur Introductie op de ontwikkelingen in de fotografie door Frits Gierstberg 14.20 -15.20 uur Eerste ronde. Stellingen en interviews. De interviews zullen worden afgenomen door Edie Peters. Verschillende fotografen en fotografiedeskundigen geven in 10 tot 15 minuten hun visie op de ontwikkelingen binnen de Nederlandse fotografie.

Met o.a. Marga Rotteveel, Anouk Kruithof, Annelies Kuiper, Hans Gremmen, Marcel Feil en Diewertje Komen.

15.20-16.00 uur Pauze met koffie of thee 16.00 - 17.00 uur Tweede ronde. Stellingen en interviews. De interviews zullen worden afgenomen door Caroline von Courten. Met o.a. Frank van der Stok, Paulien Oltheten, Femke Lutgerink, Jan Adriaans,

Lotte ten Voorde, Katja Mater.

17.10 uur Slotconclusie door Jelle Bouwhuis.

17.20- 18.30 uur Presentatie van het nieuwste nummer van Club Donny (eerdere nummers te zien in QUICKSCAN NL#01) door Arno van Roosmalen op het dak van Las Palmas met aansluitend borrel.

Kaarten
Kaarten zijn te koop via de webwinkel van het museum.

Prijs: ¤10 / ¤ 7,50 (voor jaarkarkaarthouders en studenten) incl. museumentree.

Naast de tentoonstelling QUICKSCAN NL#01 is in het museum de installatie Tokyo Symphony van Ed van der Elsken te zien, met nooit eerder vertoonde beelden en geluidsopnames, en Holland in Full Colour, kleurenfoto's van Frits J. Rotgans.

Nederlands Fotomuseum

In Las Palmas

Wilhelminakade 332

3021 EE Rotterdam