Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 18-04-2010

Vier jongeren gewond na aanrijding boom

KERKENVELD Vier mensen raakten zaterdagmiddag rond 13.30 uur gewond bij een aanrijding aan de Burgemeester Jansstraat in Kerkenveld. Door nog onbekende oorzaak raakte een 20-jarige bestuurder uit De Krim met zijn auto van de weg en botste tegen een boom. Zijn zusjes van 12, 14 en 16 jaar oud zaten bij hem in de auto. Alle vier raakten zij licht gewond.Zij zijn ter controle naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

Motorrijder gewond

COEVORDEN Een 52-jarige motorrijder uit Veenhuizen raakte zaterdagmiddag gewond op de A37 bij Coevorden. Volgens getuigen reed de man op een auto met aanhanger die voor hem reed en werd daardoor gelanceerd. De motorrijder was slecht aanspreekbaar. Hij is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Bankstel valt van aanhangwagen
TYNAARLO Op zaterdagmiddag is een bankstel van een aanhangwagen gevallen op de A28 bij Tynaarlo. Niemand raakte gewond. De bestuurder, een 21-jarige man uit Nijmegen, kreeg een bekeuring van 240,-.

Aanhoudingen wegens winkeldiefstal
ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag twee meiden van 13 jaar oud uit Assen aangehouden bij een warenhuis aan het Koopmansplein in Assen. De meiden hadden sieraden weggenomen ter waarde van 35,-. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

EMMEN Een 14-jarig meisje uit Veenoord is zaterdag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje zou make up hebben weggenomen uit een winkel aan het Mondriaanplein. Het meisje is ingesloten voor verhoor. Tegen haar is verbaal opgemaakt. Zij gaat het Halt-traject in.

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Assen aangehouden wegens diefstal. Ze zou uit een supermarkt aan de Kleuvenstee diverse goederen hebben weggenomen zonder te betalen. De vrouw is ingesloten voor verhoor. Tegen haar is verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN Agenten hebben zaterdagavond een 42-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in Hoogeveen wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto op de Schutstraat toen hij werd staandegehouden. Op het bureau blies de man 656 ugl. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige bestuurder van een scooter uit Hoogstand aangehouden aan de Stationsweg in Zuidlaren. Hij reed met hoge snelheid langs de politie. Na controle bleek dat de jongeman niet in het bezit was van een rijbewijs. Bovendien bleek hij te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 550 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt.

TYNAARLO Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige vrouw uit Lieveren aangehouden in Tynaarlo wegens het rijden onder invloed. De vrouw opvallend hard over de Wedberg. Ze viel op doordat ze zowel links als rechts van de weg bijna in de berm reed. Bovendien reed ze met groot licht aan. Bij controle blies de bestuurster 630 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Jongeman gewond na ongeval

DWINGELOO Een 21-jarige jongeman uit Emmen raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond bij een aanrijding aan de Spieregerweg in Dwingeloo. Mogelijk is de man geschrokken toen met zijn auto rechts in de berm raakte. Mogelijk heeft te sterk bijgestuurd en is hij links in de hoge bermwal geraakt. De bestuurder is uit zijn voertuig geslingerd. Het slachtoffer was kort na het ongeval niet aanspreekbaar. Hij is in verwarde toestand met onder meer hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden wegens vernieling
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit de Blesse aangehouden aan de Weierspoort in Assen. Agenten zagen dat de man een container pakte en deze tegen een ruit van een schoenenwinkel gooide. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij kreeg een bekeuring.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.