Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 18-04-2010

Vrachtwagen in brand

UTRECHT- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een vrachtauto. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 07.25 uur kreeg de politie de melding van een ongeval op de Rijksweg A 27.

De 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stolwijk kwam uit de richting van Amersfoort en zag opeens dat zijn lading, een container met soep, van zijn vrachtwagen afviel. De chauffeur stopte direct. Vermoedelijk had de afgevallen lading de dieseltank vernield zodat grote hoeveelheden diesel op de weg stroomde. Kort nadat de vrachtauto stilstond vatte deze vlam en brandde volledig uit. Gezien de bergingswerkzaamheden en de reparatie van het wegdek was weg de gehele dag/avond deels beschikbaar.

Beroving

UTRECHT- Op zondag werd een man geslagen en bestolen.

Omstreeks 04.30 uur liep een 29-jarige man uit Utrecht over de Gansstraat. Hij werd plotseling tegengehouden door een onbekend persoon. Hij moest zijn geld afgeven maar dat had hij niet. Hij werd toen door zijn belager geschopt en geslagen en hierbij liep het slachtoffer een dikke lip op.

Auto snel geblust

UTRECHT- Op zondagochtend werd een auto snel geblust.

Een verdachte werd in de omgeving aangehouden.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand stond aan de Vijgeboomstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een buurtbewoner aan die het beginnende brandje bij de auto al had geblust. Een getuige had een vreemd persoon zien lopen in een tuin en na onderzoek kwam uit een tuin aan de Larixstraat een 18-jarige man uit Utrecht tevoorschijn. De man had een vaag verhaal en werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig maar kon uiteindelijk worden vervoerd naar het politiebureau.

Gestolen fiets

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets in zijn bezit had.

Omstreeks 21.30 uur werd gezien dat een 27-jarige man met een gestolen fiets aan de haal ging. De man werd aangetroffen op het Smakkelaarsveld en werd aangehouden. Hij verzette zich echter hevig. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor. Door het verzet van de man raakten twee agenten licht gewond.

Autobrand

UTRECHT- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een auto. Omstreeks 04.10 uur kreeg de politie de melding van een brandende auto aan de Van der Marckstraat. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat er forse schade ontstond. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Veel te veel

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel had gedronken. Omstreeks 06.00 uur werd de 24-jarige man uit Amsterdam gecontroleerd op de Korte Nieuwstraat. De man had gedronken en blies op het bureau 610 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Man slaat

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een geweldpleger aangehouden nadat hij drie personen had geslagen.

Omstreeks 04.00 uur kreeg een 20-jarige bezoeker van een horecagelegenheid aan het Janskerkhof ruzie met een andere bezoeker. Twee andere personen probeerden de zaak te sussen en werden ook geslagen door de 20-jarige man uit Delft. De politie werd gewaarschuwd en de man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De slachtoffers, een vrouw en twee mannen in de leeftijd van 22 tot 24 jaar uit Amsterdam en Utrecht deden aangifte van mishandeling.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een autokraker aangehouden.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto aan de Pal Maleterstraat. De 32-jarige autokraker uit Utrecht werd in de omgeving aangetroffen. De man dacht nog te ontvluchten door in het water te springen. Dit kon gelukkig net voorkomen worden. Wel gooide hij enkele gestolen goederen in het water. Een gestolen tasje kon door een politiehond uit het water worden gevist. De man is ingesloten voor verhoor.