Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 18-04-2010

Geweldpleging

HOUTEN - Op zaterdagochtend 01.00 kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Lupine-oord te Houten. Ter plekke troffen zij een bebloed slachtoffer aan die een 27-jarige inwoner van Houten bleek te zijn. Omdat hij versuft was door het gebeurde en alcohol kon de politie op dat moment niet de exacte toedracht bepalen. Met enkele hoofdwonden is de man per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Duidelijk is wel dat er binnen en buiten gevochten is. De politie is bezig met getuigenverhoor in het kader van het gestarte onderzoek.

Vechter aangehouden

IJSSELSTEIN - Een 20-jarige man uit Nieuwegein is zondagochtend om 04.00 uur aangehouden op de Voorstraat te IJsselstein wegens niet voldoen aan bevel/vordering. Hij wilde gaan vechten voor de deur van een horecagelegenheid en was daar niet van af te brengen door agenten die hem daarop aanspraken. Bij de aanhouding verzette de man zich en is met gepast geweld meegenomen.

Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN / NIEUWEGEIN Op zaterdagavond 17 april heeft de politie van 21.00 tot 04.00 uur alcoholcontroles gehouden op de Baronieweg en de Weg naar de Poort. Daarbij zijn 950 bestuurders gecontroleerd. Slechts vijf bestuurders hadden teveel gedronken; het hoogst gemeten was 420 ugl.