Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 18-04-2010

Gestolen auto

MAARSSEN- Op zaterdag werden drie personen aangehouden in een gestolen auto.

Omstreeks 23.55 uur zagen agenten in een opvallende politieauto een auto met hoge snelheid rijden op de Rijksweg A2. Bij navraag bleek het kenteken niet bij de auto te horen. De bestuurder kreeg een stopteken en de drie inzittenden van 17 tot 20 jaar uit Maarssen werden ingesloten voor verhoor. De auto bleek van diefstal afkomstig.

Vernielers aangehouden

WOERDEN- Op zaterdag werden twee vernielers aangehouden.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een ruit was vernield van een school aan de Stromenlaan. De politie ging ter plaatse en de vernielers werden niet aangetroffen. Na onderzoek van de politie konden twee jongen van 15 en 16 jaar uit Woerden worden aangehouden.

Steigerpijpen gestolen, dieven aangehouden

MAARSSEN- Op zaterdagochtend werden twee mannen aangehouden omdat ze steigerpijpen hadden gestolen.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat mannen verdacht rondliepen op de Proostwetering. Agenten gingen ter plaatse en troffen een bestelbus aan die was volgeladen met steigerpijpen. Twee mannen van 23 jaar uit Rotterdam en Schijndel werden direct aangehouden. Een van de mannen gaf aan geld nodig te hebben omdat hij nog een bekeuring moest betalen.

Over de kop

MAARSSEN- Op zondagochtend vond er een ernstig verkeersongeval plaats.

Op de Zuilensering reed omstreeks 03.50 uur reed een 27-jarige man uit Utrecht over de Zuilensering. Vermoedelijk is de man tijdens het rijden in slaap gevallen en schrok wakker toen hij in de berm terecht kwam. Hij corrigeerde, reed tegen een lantaarnpaal en kwam vervolgens op zijn kop tot stilstand. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Tegen lantaarnpaal

MAARSSEN- Op zaterdagavond raakte een motorrijder gewond na een achtervolging met de politie.

Omstreeks 18.00 uur zagen agenten een 24-jarige motorrijder uit Utrecht rijden over de Straatweg. Het viel de agenten op dat de motor geen kentekenplaat had en dat de bestuurder zonder helm reed. De motorrijder reed vervolgens weg van de politie en de achtervolging werd ingezet. Op de Bolensteinseweg werd de weg geblokkeerd door een andere politieauto. De motorrijder wilde toch langs de politieauto, kwam in de berm en botste tegen een lantaarnpaal. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Fietsendief met loper

WOERDEN- Op zondagochtend werd een fietsendief aangehouden.

Omstreeks 01.45 uur zagen agenten een 14-jarige jongen uit Nieuwegein verdacht staan bij een fiets aan de Molenvlietbrink. Agenten gingen poolshoogte nemen en spraken de jongen aan. Hij vertelde direct dat het zijn fiets was en agenten zagen een zogenaamde lopersleutel bij hem op de grond liggen. Het verhaal van de jongen ging dus in rook op en hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.