Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 18 april

Hoorn, 18-04-2010 o 12.00 uur

Aanhoudingen na mishandeling

Hoorn, zondag 18 april

Zondagochtend werden rond 01.20 uur drie mannen van 16,20 en 21 jaar uit Hoorn aangehouden op het Stationsplein. Een 17-jarige jongen uit Edam zat met een aantal vrienden op een bankje op de Grote Noord toen er een groepjongens aan kwam lopen die vroegen hoe laat het was. De jongen uit Edam pakte zijn mobiel. Deze werd afgepakt.Toen de jongen aangaf dat hij zijn mobieltje terug wilde werd aangegeven dat deze nu niet meer van hem was. De jongen gaf nogmaals aan dat hij zijn telefoon terug wilde en kreeg hierop klappen. Het slachtoffer rende weg, maar kwam het groepje weer tegen bij de bushalte op het Stationsplein en kreeg een schop in zijn gezicht en nog een aantal klappen. De 17-jarige jongen rende nogmaals weg en kwam op de Weel agenten tegen. Deze hielden drie jongens aan voor de mishandeling. Het slachtoffer liep door de mishandeling gezwollen jukbeenderen op, een kapotte lip en een snee in zijn neus.

Ongenode gast

Den Helder, zaterdag 17 april

Een 32-jarige man uit Nieuwe Niedorp werd zaterdagavond rond 23.15 uur aangehouden op de Rijksweg. De politie kreeg melding dat bewoners een onbekende man over hun terrein hadden zien lopen. De man zou ook tegen hun woning aan hebben staan plassen. Agenten troffen langs de waterkant een man aan die op een vlonder in een tuin lag te slapen. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen voor vernieling

Enkhuizen, zaterdag 17 april

Zaterdagochtend werden rond 02.45 uur zes jongens in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar uit Enkhuizen aangehouden op Molenweg. De politie kreeg melding van vernielingen bij het oude postkantoor op deze weg en ging ter plaatse. Agenten hoorden op de Molenweg stemmen en glasgerinkel en zagen drie jongens tussen een aantal geparkeerde autos gebukt zitten. De jongens werden aangesproken. Tegelijkertijd zag een andere agent drie andere jongens weglopen. Ook deze werden staande gehouden. De reling van het hek voor het postkantoor bleek vernield te zijn en de ruit van een toegangsdeur. De zes werden aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen voor fietsendiefstal

Alkmaar, zaterdag 17 april

Een38-jarige man uit Alkmaar werd zaterdagavond rond 18-45 uur aangehouden op de Tesselschadestraat. Een bewoner van de Spoorstraat had haar fiets in de voortuin gezet en zag dat deze even later weggenomen werd door een man. Zij gaf het signalement door aan de politie. Een politiemotorrijder trof de man die voldeed aan het signalement aan op de Tesselschadestraat op de gestolen damesfiets. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Alkmaar, zondag 18 april

Een 47-jarige Alkmaarder werd zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden op het Waagplein. Een agent zag de man aan komen lopen met een fiets die nog niet van het slot af was. Hij werd achtervolgd door een man die aangaf dat zijn fiets werd gestolen. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Hoorn, zaterdag 17 april

Een 19-jarige man uit Hoorn werd zaterdagmiddag aangehouden voor heling van een fiets. De politie kreeg melding van geluidsoverlast bij winkelcentrum de Korenbloem en trof hier een groepje jeugd aan. De fietsen van deze groep werden gecontroleerd. De fiets van de 19-jarige man bleek gestolen te zijn. Hij werd aangehouden voor heling.

Bedreiging winkelpersoneel

Heerhugowaard, zaterdag 17 april

Een 44-jarige Alkmaarder werd zaterdagavond rond 18-30 uur aangehouden op de Middenweg. De man had in een supermarkt op het Raadhuisplein een poging tot winkeldiefstal gedaan en daarna enkele medewerkers met de dood bedreigd. Vervolgens had de man voor de winkel meerdere ventieldoppen van fietsen losgedraaid. De verdachte werd door de politie aangetroffen op de Middenweg en werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Auto over kop

Heerhugowaard, zaterdag 17 april

Een 30-jarige automobilist uit Heerhugowaard en zijn 29-jarige inzittende uit Obdam raakten zaterdagavond rond 22.35 uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de Oosttangent. De auto kwam uit de richting van de Rustenburgerweg. In een bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte in de slip. Hierdoor raakte hij de trottoirband aan de rechterkant en sloeg het voertuig over de kop. Het kwam terecht op de rijbaan voor de tegengestelde richting. Beide mannen werden overgebracht naar het MCA voor verder onderzoek. Van de bestuurder werd in het ziekenhuis bloed afgenomen om vast te stellen of alcohol een rol speelde bij het ongeval.

Gewonde bij aanrijding

Langedijk, zaterdag 17 april

Een 42-jarige automobiliste uit Tuitjenhorn raakte gewond bij een aanrijding op de Westelijke Randweg rond 15.00 uur. Een 26-jarige automobilist uit Alkmaar reed over de Molenkade en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de automobiliste uit Tuitjenhorn. Er ontstond een aanrijding waarbij de 42-jarige bestuurster gewond raakte. Zij werd met een nekkraag overgebracht naar het ziekenhuis. Haar 13-jarige en 11-jarige dochters die ook in de auto zaten werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de 26-jarige bestuurder van de andere auto ging ter observatie hierheen.

Rijbewijs kwijt

Stompetoren, zondag 18 april

Een 21-jarige automobilist uit Oterleek raakte zondagochtend rond 00.30 uur zijn rijbewijs kwijt. De man was met zijn auto het water ingereden nadat hij in de berm terecht was gekomen. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. De man, een beginnend bestuurder, blies 660 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 95 ug/l toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Broek op Langedijk, zondag 18 april

Een 26-jarige snorfietser uit Heerhugowaard raakte zondagochtend rond 02.45 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij was aangehouden op de Voorburggracht. De man, een beginnend bestuurder, blies 430 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 95 ug/l toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Wognum, zaterdag 17 april

Een 16-jarige snorfietser uit Hoogwoud moest zaterdagochtend zijn rijbewijs inleveren nadat hij was aangehouden op de Nieuweweg rond 00.55 uur. De beginnend bestuurder blies 395 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Hoorn, zaterdag 17 april

Een 17-jarige snorfietser uit Hoorn werd zaterdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Korte Achterstraat. De beginnend bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en blies 450 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. de jongen moest zijn rijbewijs inleveren.

Hoorn, zaterdag 17 april

Een 46-jarige man uit Zwaag raakte zaterdagochtend rond 03.20 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij met zijn auto werd aangehouden op de Goudssmitstraat. De man blies 600 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Driehuizen, zondag 18 april

Een 42-jarige automobilist uit Medemblik werd zondagochtend rond 04.45 uur aangehouden op de Oudelandsdijk. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd om die reden ingevorderd.