Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 18-04-2010

Politie arresteert woninginbrekers

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL: In de strijd tegen woningbrekers heeft de politie twee succesjes geboekt. In zowel Bergen op Zoom als Roosendaal werden zaterdagavond 17 april 2010 verdachten van woninginbraken ingerekend en vast gezet.

BERGEN OP ZOOM: In een vrijstaande woning aan het Bolwerk-Noord werd omstreeks 16.30 / 17.00 uur ingebroken. De twee daders gingen via een opengebroken keukenraam het huis binnen en doorzochten de woning. Bij de inbraak werden diverse spullen gestolen, aldus de geschrokken gedupeerde.
Aan de overkant staat een bejaardencentrum. Twee zeer oplettende bewoners konden de politie op het spoor zetten van de inbrekers. De getuigen hadden de inbraak gezien en het kenteken van de vluchtauto genoteerd. Ook konden ze een goed signalement van de inbrekers geven. De politie ging vervolgens op zoek naar deze auto. Om 22.40 uur werd het voertuig, inclusief twee inzittenden, getraceerd in Bergen op Zoom. De beide personen zijn daarbij aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Bergen op Zoom van 24 en 22 jaar oud. Ze zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

ROOSENDAAL: Een 23-jarige Roosendaler stuitte op twee onbekende mannen bij zijn woning toen hij rond 23.30 uur thuis kwam. Een van de mannen stond kennelijk op de uitkijk, terwijl de achter over de schutting in de tuin geklommen was. Toen hij de verdachte (man in de tuin)
aansprak, ging deze er hardlopend vandoor. De Roosendaler ging er achter aan en wist hem in te halen. Een andere getuige had degene die op de uitkijk stond achterhaald. Het duo probeerde de getuigen nog verbaal te intimideren, maar dat had weinig effect. Ondertussen was ook de gewaarschuwde politie gearriveerd, die de beide mannen
inrekende. Het gaat om een 42-jarige man uit Roosendaal en een 47-jarige man uit Bergen op Zoom. Ook zij zijn in het belang van het verdere onderzoek ingesloten. Hoewel ze zelf vertelden op zoek te zijn geweest naar een poesje, worden ze verdachte van poging tot inbraak en erfvredebreuk.

Veroorzaker verlaat plaats ongeval

SINT WILLEBRORD: Een 44-jarige inwoner van 's-Heerenbroek raakte zondag 18 april 2010 omstreeks 04.30 betrokken bij een
verkeersongeval. De aanrijding gebeurde op de autosnelweg A-58 ter hoogte van hectometerpaal 87.4. De automobilist was door de nopg onbekende veroorzaker met hoge snelheid van achter aangereden. Door de klap belandde de gedupeerde tegen de vangrail. De veroorzaker was er vandoor gegaan zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. Het was allemaal zo snel gegaan dat de melder niets kon vertellen over het vluchtvoertuig en/of het kenteken. De achterkant van zijn auto was zodanig zwaar beschadigd dat hij niet meer verder kon rijden.

Mobiele telefoon afgepakt

ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar de brutale diefstal van een mobiele telefoon. Het overkwam een 15-jarige jongen uit Roosendaal toen hij zaterdagmiddag 17 april rond 17.00 uur over de Laan van Henegouwen fietsten. Het slachtoffer kwam terug van het sporten en was op weg naar huis. Onderweg luisterde hij naar muziek op zijn mobiele telefoon. Hij had daarbij zijn gsm in zijn linkerhand vast. Toen hij op het fietspad drie leeftijdgenootjes voorbij fietste, griste een van hen het mobieltje uit zijn handen. Het slachtoffer raakte daarbij zijn gsm kwijt en fietste door om erger te voorkomen. Hij deed vervolgens aangifte. Aan de hand van de signalementen van de dader rechercheert de politie verder.

Scooterrijder raakt gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Op zondag 18 april 2010 omstreeks 00.20 uur behandelde de politie een verkeersongeval op de Van Beethovenlaan. Daar was een 24-jarige Roosendaler met zijn snorscooter rechtdoor gereden, terwijl het fietspad een bocht maakt. Hierbij botste hij frontaal tegen een boom aan. Het slachtoffer is even buiten kennis geweest. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn been/knie en enkel. Tevens had hij een flinke snee onder zijn oog opgelopen. De scooter is vermoedelijk total-loss en werd weggetakeld van de plaats van het ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-04-2010 12:47 | © Regio Midden en West Brabant |