Politie IJsselland

Vijf personen aangehouden voor niet voldoen aan bevel/vordering

Eesveen, 18-04-2010

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 april kreeg de politie een melding van twee mannen die uit een uitgaansgelegenheid aan de van Karnebeeklaan waren gezet en zich vervelend gedroegen. De 16-jarige jongen uit Blesdijke en de 17-jarige jongen uit Oldemarkt deden hun verhaal bij de agenten en leken daarna enigszins gekalmeerd. Vervolgens gingen zij toch weer verhaal halen bij de portiers, omdat zij het er niet mee eens waren dat zij niet meer naar binnen mochten. Om te voorkomen dat de situatie zou escaleren, werden de jongens door de politie gevorderd het terrein te verlaten. Uiteindelijk voldeden zij hieraan.

Even later keerden zij echter terug met een groep vrienden om nogmaals de portiers aan te spreken. De 16-jarige en 17-jarige jongen werden aangehouden, omdat zij zich niet hielden aan het bevel om het terrein te verlaten. De rest van de groep werd daarna ook gevorderd te vertrekken. De meesten gaven hier gehoor aan. Een 18-jarige man uit Oldemarkt weigerde echter zich te verwijderen, ook nadat hem dit meerdere malen meegedeeld was. Ook hij werd aangehouden. Een 16-jarige plaatsgenote sprong één van de agenten op zijn rug en kon uiteindelijk met behulp van de diensthond aangehouden worden. Daarnaast werd een 19-jarige man uit Tuk aangehouden, omdat ook hij niet voldeed aan het bevel/de vordering om het terrein te verlaten.

De ouders van de tieners werden in kennis gesteld. De 16-jarige en 17-jarige jongen, die uit de uitgaansgelegenheid waren gezet, hebben een toegangsverbod gekregen. Daarnaast wordt tegen alle aangehouden personen proces-verbaal opgemaakt.

(2010036829)