D66

zondag 18 april 2010

Pechtold: Hervormen om te behouden

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold wil dat met de hervormingsagenda van zijn partij simpele dromen van mensen weer uitkomen. Pechtold zei op het D66-congres in Amsterdam dat het gebrek aan ambitie bij het kabinet geen recht doet aan wat mensen echt belangrijk vinden. Pechtold: Mijn drijfveer is simpele dromen weer te laten uitkomen. Een uitdagende opleiding, een motiverende baan, een eigen huis en een leuke buurt. Voor mensen zelf én voor hun kinderen.

Fundament

Pechtold wil bouwen aan een stevig fundament onder het leven van toekomstige generaties. Met een gezamenlijke inspanning van de overheid en mensen zelf moeten we Nederland in tien jaar tijd klaar maken voor de toekomst. Wij hebben daarvoor de vernieuwende ideeën. Wij willen hervormen, juist om te behouden.

Eerlijk en duidelijk

Pechtold verwijt CDA en PvdA de kiezer geen helder verhaal te bieden. Bestuurlijke vernieuwing 2.0 noemt hij dat. Eerst kiezers laten stemmen, en daarna pas zeggen wat je wilt. En vooral: wat de financiële gevolgen zijn. Pechtold vindt dat alle partijen de kiezers voor de stembusgang duidelijkheid moeten bieden: Bij ons weten kiezers precies waar ze aan toe zijn. Een eerlijk verhaal, gericht op de toekomst. Ik vraag CDA en PVDA wat zij daar concreet tegenover zetten. Wat is hun plan voor Nederland?