Techniek, technologie, engineering en wetenschap verenigd in "ie-net"

18/04/2010 12:56

OP DE BEECK & PARTNERS

"ie-net" is een samenwerkingsverband van alle ingenieurs in Vlaanderen én van iedereen met een passie voor techniek, technologie en wetenschap. Het initiatief van de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV) en de Vlaamse IngenieursKamer (VIK) plaatst technologie, techniek en wetenschap op het voorplan.

Beide ingenieursverenigingen hebben samen zo'n 16.000 leden, verspreid over alle maatschappelijke sectoren, van de industrie over de dienstensector tot de financiële wereld en de zorgsector. ie-net richt zich naar de bedrijfswereld, de overheid, de onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

" ie-net wil, onder impuls van de ingenieursverenigingen, iedereen samenbrengen die actief is in engineering, techniek en technologie of die gepassioneerd is in één van deze disciplines. Hierdoor is dit initiatief uniek en het is voor het eerst dat zo'n platform gecreëerd wordt." zegt Hans Romaen, woordvoerder van ie-net. "ie-net wil alle leden van z'n netwerk stimuleren om de juiste toegevoegde waarde te leveren die de samenleving op dit moment nodig heeft. We slagen daarin dankzij de nauwe wisselwerking met de bedrijfswereld , de overheid, de onderzoeks- en onderwijsinstellingen. " gaat hij verder.

Ingenieurs en technisch-geïnspireerden worden zo vooruit gestuwd om de juiste antwoorden te bedenken op de industriële behoeften en maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. De focus wordt op deze manier gelegd op de rol van ingenieurs en technici als motor voor innovatie in producten en diensten en als voortdrijvende kracht van teams die dit realiseren.

ie-net zal inspireren en motiveren om, in 2010, in de technologisch en maatschappelijk snel evoluerende geglobaliseerde wereld, actief mee te werken aan de versterking en vernieuwing van de industriële productie en het dienstenaanbod om het welvaartspeil van onze regio en land hoog te houden. Diverse activiteiten onder de noemer "Dynamiek 2010 - De ingenieur : motor voor de toekomst." en "Roadmap Vlaanderen - scharnier voor verandering" zijn daar de expliciete uiting van.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel