Politie Zaanstreek-waterland

Poging overval bakkerij

Zaandam, 17-04-2010 o De politie doet onderzoek naar een mislukte overval op een bakkerij aan de Lobeliusstraat.

Een leverancier van de bakkerij werd zaterdagochtend vroeg tussen 03.30 en 03.45 uur door gemaskerde mannen overvallen toen hij aan de achterzijde van de winkel aan het laden en lossen was. De man werd met een vuurwapen bedreigd terwijl de overvallers de winkel doorzochten. Zij slaagden er echter niet in om iets buit te maken en vertrokken met lege handen. Het slachtoffer, een 57-jarige man uit Almere, belde de politie nadat hij zich ervan had vergewist dat de overvallers niet meer in de buurt waren. De politie heeft de omgeving met een speurhond afgezocht en er is sporenonderzoek gedaan in de bakkerij.

Getuigen gezocht
De recherche onderzoekt de zaak. Van de overvallers is bekend dat het gaat om ten minste twee mannen. Een van hen droeg een rode/oranje bivakmuts. De daders hadden een tenger postuur en een lengte van ongeveer 1.70 meter. Zij spraken goed Nederlands met een
Zuidoosteuropees/Noordafrikaans accent. De mannen zijn via de achterzijde van de winkel te voet gevlucht; vermoedelijk via de kortste route naar de Wachterstraat. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen. Heeft u rond het tijdstip van de overval, of daaraan voorafgaand iets verdachts gezien of gehoord? Weet u iets anders dat verband kan hebben met deze zaak? Neemt u dan contact op met de centrale recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief).