Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-04-2010

Steekincident blijkt poging straatroof te zijn

BREDA: De 23-jarige vrouw uit Breda die zaterdagmorgen 17 april 2010 in Breda werd neergestoken maakt het relatief goed. Ze is na aankomst in het ziekenhuis geopereerd. Daarbij bleek dat er geen vitale delen waren geraakt. Naar verwachting mag ze in de loop van de week naar huis.

De vrouw werd rond 11.20 uur neergestoken in de Cornelis Florisstraat. Ze liep daarbij een steekwond op in haar been en in haar buik. De 23-jarige Bredase wist vervolgens bij een nabij gelegen woning alarm te slaan. Na haar medische behandeling in het ziekenhuis was ze in staat om aangifte te doen. Dat gebeurde zondagmorgen 18 april. Uit haar verhaal is duidelijk geworden dat het om een poging tot
straatroof ging. De Marokkaanse vrouw was onderweg naar de bushalte en werd in de Cornelis Florisstraat aangesproken door twee inzittenden van een passerende witte bestelbus. Ze reageerde echter niet. Op het weggedeelte gelegen tussen de Henri Beyaertstraat en de Tilman Suysstraat stopte de witte bestelbus, waarna de bijrijder uitstapte. Hij probeerde vervolgens de handtas van de vrouw af te pakken. Toen dat niet lukte volgde het steekincident, waarna de daders op de vlucht sloegen.

Volgens het slachtoffer is haar belager een man van Marokkaanse afkomst van begin 20 jaar. De dader was had een smal postuur en was circa 1,72 m lang. Hij droeg een zwart trainingspak en een zwarte pet. Opvallend was dat hij een flink litteken had over zijn linker
wenkbrauw. De politie roept getuigen of personen die menen de dader te kennen op om zich via 0900 88 44 te melden. Tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Politie arresteert twaalf personen tijdens uitgaansnacht in Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april 2010 toezicht in het horecagebied van Breda. Naast
geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. Het centrum van Breda werd daarnaast, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. De dienstdoende agenten moesten in de loop van de nacht diverse keren in actie komen.

Rond sluitingstijd waren er op diverse plekke opstootjes rond de Haven / Nieuwe Prinsenkade. De politie moest tussenbeide komen om escalaties te voorkomen.
In totaal zijn er twaalf personen gearresteerd.

- 2 x mishandeling

- 4 x verstoren openbare orde

- 1 x openbare dronkenschap en wildplassen

- 1 x vernieling ruit na hard-drugsgebruik

- 1 x opgeven valse naam na wildplassen

- 1 x onzedelijk betasten van vrouwen / mishandeling

- 1 x bezit hard-drugs

- 1 x baldadigheid

De meeste arrestanten werden na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Voor de geweldplegers wordt bekeken of zij in aanmerking komen voor het project Weekendje Weg.

Uitgaan in Breda is veilig en gezellig. Politie, gemeente en
horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen daarbij op de steun van het publiek. De politie treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit, drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele uitgaansgebied overzien. Dus: de politie in het
horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Man licht gewond na schot uit luchtdrukwapen

BREDA: Een 41-jarige Bredanaar raakte zaterdagavond 17 april 2010 licht gewond door een kogeltje uit een luchtbuks. De man deed aangifte en zijn achterbuurman (20) werd gearresteerd. Het wapen is daarbij in beslag genomen

Agenten kregen om 19.50 uur het verzoek om te gaan naar de Nieuwe Inslag waar een man met een luchtbuks beschoten was. De 41-jarige man was daarbij overigens niet ernstig gewond geraakt. Het kogeltje had hem getroffen op zijn rug waardoor een grote rode plek c.q.
bloeduitstorting was ontstaan.
De politie ging vervolgens naar de achterbuurman. De 20-jarige man had in de loop van de middag circa 15/20 kogeltjes afgeschoten op een schietschijf in de tuin.
Hij was zich niet bewust dat hij daarbij 'per ongeluk' zijn
achterbuurman geraakt had. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de luchtbuks omdat hij verdere ongelukken wil voorkomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-04-2010 13:53 | © Regio Midden en West Brabant |