Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 17 en zondag 18 april 2010

Maddy Lubbers: 053-4555588

Winkelmedewerker en politieagente houden veelpleger aan

Enschede

Een 44-jarige veelpleger uit Enschede had vrijdagmiddag 16 april wel erg veel pech. Toen hij rond het middaguur goederen wilde meenemen uit een winkel aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede, werd dit bemerkt door een oplettende medewerkster. Toen hij de kassa passeerde liep zij hem roepend achterna. Dit werd gehoord door een politieagente van team Oost in Enschede die in haar vrije tijd in de winkel haar boodschappen deed. Zij zette eveneens de achtervolging in. Buiten hielden beiden de dief staande, waarna deze bedreigingen begon te uiten. Hierop werd hij direct door de politieagente aangehouden. Dienstdoende collega's konden daarna de verdachte meenemen naar het bureau. In verband met verdenkingen van meerdere diefstallen is de veelpleger ingesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

(2010033874)

Rijbewijs alcomobilist ingevorderd

Holten

Op de A1 ter hoogte van Holten hebben politieagenten zondagnacht 18 april rond 03.30 uur een automobilist staande gehouden. De 34-jarige bestuurder uit Aumuhle (D), passeerde de onopvallende dienstauto met ongeveer 170 km per uur. Tijdens het gesprek met de Duitser roken agenten een sterke alcohollucht. Hierop deden zij een ademanalyse. Het gemeten promillage was 1,39. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

(2010034398)

Winkeldiefstal
Hengelo
Zaterdagmiddag 17 april werd rond 17.30 uur een 56-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden in verband met diefstal van artikelen uit een winkel aan het Berfloplein in Hengelo. Omdat de vrouw meerdere winkeldiefstallen op haar naam heeft staan, is zij in verzekering geplaatst voor nader onderzoek.

(2010034298)

Alcomobilist rijdt door na aanrijding, rijbewijs ingevorderd Hengelo
Dankzij een oplettende politieagente van het korps IJsselland kon zaterdagavond 17 april een alcomobilist worden aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding.

De agente reed in haar vrije tijd op de Breemarsweg in Hengelo. Zij zag dat de 32-jarige automobilist uit Hengelo een 17-jarig meisje uit Hengelo op haar fiets van achteren aanreed. Vervolgens reed hij door. De agente reed achter de Hengeloër aan en meldde het incident bij de meldkamer. Hierop konden dienstdoende agenten de man aanhouden. Op het bureau bleek uit een ademtest dat hij te veel had gedronken. Zijn promillage bedroeg 1,59. Het rijbewijs werd ingevorderd, proces verbaal wordt opgemaakt.

(2010034302)

Openlijke geweldpleging
Enschede
Zondagnacht 18 april rond 02.00 uur zijn 3 mannen uit Enschede zonder enige aanleiding geslagen door 2 mannen uit Enschede.

Na een melding gingen politieagenten polshoogte nemen op het Stationsplein in Enschede. Hier troffen zij een 27-jarige man uit Enschede aan met een bebloed oor. Hij en een vriend waren uit het niets geslagen door 2 mannen. Terwijl agenten met hen in gesprek waren, meldde zich een 22-jarige man met een bebloed gezicht die eveneens aangaf te zijn geslagen door 2 mannen met hetzelfde signalement. Op aangeven van de Enschedeër begaven de agenten zich richting Deurningerstraat, waar één van de verdachten in de kraag kon worden gevat op de Dr. van Benthemstraat. Deze 28-jarige man uit Enschede is ingesloten en in verzekering gesteld. Naar zijn handlanger wordt nader onderzoek ingesteld.

(2010034366)

Agenten bedreigd tijdens controle rijbewijs Enschede
Tijdens een surveillance op zaterdagavond troffen agenten rond 21.00 uur een auto aan op een parkeerterrein aan de Tiemeister. Toen zij het rijbewijs van de 27-jarige bestuurder wilden controleren werd deze agressief. Zowel verbaal als fysiek uitte hij bedreigingen, waarop hij werd aangehouden. De Enschedeër werd ingesloten en is in verzekering gesteld.

(2010034320)

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd Hengelo
Na een melding hebben agenten zaterdagmorgen rond 6.00 uur een 22-jarige automobilist uit Hengelo staande gehouden op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Zij roken alcohol en hebben een blaastest afgenomen. Hieruit bleek de beginnend bestuurder teveel te hebben gedronken, zijn promillage bedroeg 0,55. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

(2010034167)

Weer grote controle
Enschede
Dinsdag 20 april a.s. wordt in Enschede-West en Enschede-Zuid de half jaarlijkse grote controle gehouden onder de naam "Zuidwestenwind".

Ook deze keer doen naast diverse afdelingen van de politie Twente, ook weer de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Douane, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en een aantal diensten van de gemeente Enschede mee. In verband met deze controle is net als de vorige keren een van de beide afdelingsbureaus binnen het betreffende gebied gesloten. Deze keer is dat het afdelingsbureau Enschede-West aan de BW ter Kuilestraat. Het afdelingsbureau Enschede-Zuid aan de Wesselerbrinklaan is de hele dag voor het publiek geopend.

---- --