Politie Zeeland


---


Z-731-2010 Politie zoekt getuigen straatroof Terneuzen
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een straatroof in de Guido Gezellestraat in Terneuzen. Afgelopen nacht tussen 03.00 en 03.30 uur werd een 41-jarige man uit de gemeente Terneuzen onder bedreiging van een wapen van z'n portemonnee beroofd. In ieder geval was een man en vrouw getuige van deze roof.
Het slachtoffer reed op z'n fiets over de Guido Gezellestraat in de richting van Axel. Op het fietspad, aan de oostelijke zijde tussen de Frederik Van Eedenstraat en de Zuidpolder, werd hij aangesproken door een man, die hem met een wapen bedreigde. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer aan z'n been gewond raakte. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had afgegeven, vluchtte de dader weg in de richting van de Beethovenhof. Toen het slachtoffer op z'n fiets wegreed, werd hij ter hoogte van de aansluiting met de Beethovenhof door een kale man en een vrouw aangesproken, die aan hem vroegen of het goed met hem ging.

Het slachtoffer mocht na behandeling in de huisartsenpost in Terneuzen naar huis.
De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld en is nog bezig met een buurtonderzoek. Het signalement van de dader: manspersoon, stevig postuur, lengte ongeveer 170-175 cm., droeg donkere kleding en een capuchon strak rond z'n gezicht.

De politie is op zoek naar de kale man en de vrouw, die het slachtoffer aanspraken, maar ook naar andere getuigen die iets over de straatroof kunnen vertellen. Zij kunnen bellen naar het algemene telefoonnummer van de politie: 0900-8844. Ook kan men bellen naar Misdaad Anoniem: 0800-7000.