Politie Zeeland


---


O-732-2010 Inbraak gemeld in Dreischor
In een woning aan de Molenweg in Dreischor is het afgelopen weekend ingebroken.
Tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagmiddag 16.30 uur hebben onbekenden een ruit van de woning vernield. Hierdoor konden zij het pand binnenkomen. De hele woning werd doorzocht en er werden computerspelletjes meegenomen.

Ook namen de inbrekers een fototoestel, een koffiezetapparaat, een lamp en wat waardepapieren en een portemonnee mee.

De bewoners hebben aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie. Die gaat de zaak onderzoeken.

O-733-2010 Schietende jongens aangehouden
Naar aanleiding van een melding is de Zeeuwse politie zaterdagmiddag op zoek gegaan naar schietende personen in de omgeving van het bos in Poortvliet.
Omstreeks 16.45 uur zagen twee surveillerende agenten drie jongens met een geweer wegrennen. De agenten hebben zich opgesplitst. Van twee verschillende kanten werden de vluchtende jongens benaderd en uiteindelijk liepen de jongens zich klem in de armen van de agenten.

De drie zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Niet nadat zij hadden laten zien waar ze het geweer en de munitie hadden weggegooid.

De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Het geweer is in beslag genomen omdat daar door de technische recherche onderzoek op gedaan moet worden. Op het politiebureau hebben alle drie de jongens een verklaring afgelegd en tegen 20.00 uur mochten zij weer naar huis.

Alle drie zijn afkomstig uit de gemeente Tholen. Twee van de jongens zijn 15 jaar oud, de derde is 16. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-734-2010 Rijbewijs ingevorderd Heinkenszand
Zaterdagavond hebben agenten het rijbewijs ingevorderd van een vrouw die, volgens getuigen, 'stomdronken' in haar auto reed.
De vrouw werd aangetroffen, omstreeks 20.45 uur, op Stelleplas. Zij heeft een blaastest gedaan waaruit bleek dat zij teveel had gedronken. Hierna is ze meegegaan naar het politiebureau waar ze een ademanalyse heeft gedaan. Hieruit bleek dat zij vier keer teveel had gedronken.

Z-735-2010 Rijbewijs ingevorderd Terneuzen
In de nacht van zaterdag op zondag reden agenten van de Zeeuwse politie door de Westkolkstraat in Terneuzen.
Daar troffen zij, om ongeveer 02.45 uur, een 39-jarige Terneuzenaar in zijn auto. De agenten controleerden de auto èn de man. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren bij de agenten.
Op de Nieuweweg in Eede hebben agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs van een 50-jarige Belg ingenomen.
De man reed in zijn auto over de Nieuweweg, terwijl hij bijna drie keer teveel gedronken had. De man was afkomstig uit Moerbeke.





Politie Zeeland