Politie Zeeland


---


W-736-2010 Bekeuringssituatie loopt uit de hand
Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er een man in de Langeviele was gevallen en dat hij gewond was.
Toen agenten daar ter plaatse kwamen bleek dat inderdaad een man gewond was geraakt bij het opstappen op zijn fiets. Deze man was dronken. Hij had een dik oog en de agenten hebben een ambulance voor de man gewaarschuwd.

Toen de ambulancemedewerkers de man behandelden werd zijn vriend agressief tegen hen. Hij werd beledigend tegen de medewerkers. Toen de ambulancemedewerkers dit gedrag wilden sussen werd het alleen maar erger.

De man keerde zich hierop ook nog tegen de politieagenten die zich tussen de ambulancemedewerkers en de agressieve man posteerden. Hij beledigde hen ook en bedreigde hen. Hierop is deze man, een 51-jarige Middelburger, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Later die nacht is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. De man die van zijn fiets gevallen was kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Z-737-2010 Brandstichting in woning, Hulst
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 05.00 uur, werd de bewoner van een woning aan het Europaplein in Hulst wakker van een brandlucht.
Hij ontdekte inderdaad een brandje in de brievenbus. De overige gezinsleden van de man zijn door hem gewekt en de brand is door de bewoners zelf geblust.

De brandweer is nog wel ter plaatse geweest, maar zij hoefden niets meer te doen. De woning is gelucht.

Even verderop, in de Zomerstraat, bleek later ook nog een kliko in brand te zijn gestoken. Deze is volledig vernield. Dit was om ongeveer 05.45 uur.

O-738-2010 Controle na klachten
Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de Zeeuwse politie vandaag een controle gehouden in de gemeente Tholen.
Er wordt regelmatig geklaagd dat motoren zo hard rijden in de gemeente en dat bleek inderdaad zo te zijn.

Agenten van de Zeeuwse politie hebben in Poortvliet, op de Postweg, van een 41-jarige motorrijder uit de gemeente Middelharnis het rijbewijs ingenomen. Hij reed met een snelheid van 146 km/u over voornoemde weg. Daar is 80 km/u toegestaan.

Ook troffen zij in Scherpenisse, op de Poortvlietsedijk, een 37-jarige motorrijder uit Dordrecht die 135 km/u reed. Ook hier is 80 toegestaan. Deze motorrijder was hetzelfde lot beschoren als de vorige bestuurder.