Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - zondag 18 april 2010

Voortgang informatie college: Winsemius brengt advies uit

De heer Pieter Winsemius is door burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper van Amersfoort aangesteld als informateur voor een nieuw college van burgemeester en wethouders. De afgelopen dagen voerde hij gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties. De heer Winsemius brengt maandag een advies uit.

De heer Winsemius was onder meer twee maal minister en is lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. In Rotterdam trad hij de afgelopen weken op als verkenner voor een nieuw college.

Na overleg met de fractievoorzitters heeft burgemeester Van Vliet hem gevraagd als informateur in Amersfoort op te treden. Daarbij was het verzoek om zo snel mogelijk met een advies te komen. De gemeenteraad had de burgemeester afgelopen dinsdag verzocht een informateur te benoemen, nadat de lopende onderhandelingen over een college waren gestaakt.

Op de heer Winsemius' verzoek zijn de afgelopen dagen gesprekken gevoerd zonder dat daar ruchtbaarheid aan is gegeven. Op die manier kon hij zonder publicitaire druk met de diverse fracties constructief spreken en op korte termijn een beeld krijgen van mogelijke kansrijke opties voor een nieuw college.

Noot voor de redactie,