Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mooie droom blijkt nachtmerrie

"Voor Johan Vlemmix is het sprookje voorbij"

EINDHOVEN- Wat voor Johan Vlemmix als een mooie droom begon is een nachtmerrie geworden. Na ruim een jaar van voorbereidingen startte hij per 1 januari 2010 zijn eigen online televisiestation Studio Vlemmix in zijn Paleis Soestdijk II in Eindhoven en nauwelijks drie maanden later was hij genoodzaakt de stekker eruit te trekken. Vlemmix werd geteisterd door de ene ramp na de andere. Nog voordat de studio van start ging liep deze vol water, sponsors lieten het afweten en het feit dat alle opnamen van de winnaar van de Gouden Kooi terror Jaap (Jaap Amesz) , die bij Studio Vlemmix live zijn talkshow "Tabula Rasa" uitzond, waren gewist bleek de druppel te zijn. Vlemmix stopt ermee. Al zijn geld zit in het project, dit is hij nu allemaal kwijt, met als gevolg dat het Spookhuis in Huissen, zijn studio in Weert te koop staan, evenals alle apparatuur van Studio Vlemmix en Paleis Soestdijk II moet worden verhuurd.

Vlemmix is er behoorlijk ziek van. "Al mijn geld heb ik in dit project gestoken. Ik kocht het spookhuis met de bedoeling dit ook bij het project te betrekken en er live te gaan uitzenden. Maar op dit huis heerst volgens mij een vloek, want sinds ik het heb is werkelijk van alles mis gegaan. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat geesten niet bestaan, maar ik denk ik dat daar geesten rondspoken, die mij in hun ban hebben. Vandaar dat ik het spookhuis liever vandaag dan morgen van de hand wil doen. Sterker nog eigenlijk wil ik er nooit meer een stap binnen zetten". ", aldus Vlemmix, die het door alle spanningen ook nog aan zijn hart heeft gekregen . Tijdens een live uitzending op 12 maart konden de kijkers live zien dat hij het aan zijn hart kreeg en per ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hierna moest de Eindhovenaar het wat rustiger aan doen. En ook al ging hij dat proberen, het bleef allemaal mis gaan. Ook zijn politieke ambities gingen de mist in. Tijdens de gemeen teraadsverkiezingen in Eindhoven ging hij ondanks een goede campagne met zijn Partij van de Toekomst (PVDT)zonder zetel naar huis. "Ik was van plan na het behalen van een zetel ook de landelijke politiek in te gaan en dat wilde ik gaan combineren met live opnamen. Op deze manier zou het publiek meer openheid krijgen in de politiek, maar ook die plannen moest ik dus noodgedwongen laten varen". De bekende druppel was toen bleek dat om onverklaarbare redenen de opnamen van terror Jaap bleken zijn te gewist. "Jaap kwam de opnamen ophalen en deze bleken nergens meer zijn te vinden. Hij raakte begrijpelijkerwijs helemaal pis off. Hier zaten maanden werk in. Voor mij was dit reden om er per onmiddellijk mee te stoppen". Vlemmix is door het hele project behoorlijk in de financiële problemen gekomen. "In de studio, in Paleis Soestdijk II staat voor een kapitaal aan apparatuur. Er hangen 25 camera's en het is een complete uitgeruste studio. Dit wordt nu verkocht. De twee andere panden staa n in de verkoop. Ik heb het er helemaal mee gehad". Volgens Vlemmix is ook zijn gezondheid een belangrijke factor in het geheel. "Ik heb nu in een paar maanden tijd behoorlijk ziek in het ziekenhuis gelegen. In oktober voor een levensgevaarlijke ontsteking aan mijn alvleesklier en nu heb ik het nog aan mijn hart gekregen ook. Dat is het allemaal niet waard. Ik wil weer leven. Helaas is het sprookje Studio Vlemmix voorbij".

"Ik heb altijd mijn twijfels gehad of geesten wel bestaan, maar sinds ik dat huis heb, heb ik er een andere mening over! Hoe kan er anders zoveel mis gaan in je leven", aldus Johan Vlemmix




Ingezonden persbericht