Emigratiedag Spanje 18 april 2010


Alles over emigreren naar Spanje

GELDERMALSEN, 20100215 -- Het Roer Om organiseert op 18 april 2010 voor de 9de keer de Emigratiedag in De Rotonde te Geldermalsen. Dit is dé voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die wil emigreren naar Spanje.

Spanje is nog steeds onverminderd populair als emigratieland, ondanks de moeilijke tijden van tegenwoordig. Volgens de Emigratiemonitor februari 2009 kiest maar liefst 13 procent van alle Nederlanders die willen emigreren voor Spanje als nieuwe thuisland. En hiermee, volgens de emigratiemonitor, is Spanje het meest populaire emigratieland. Ondanks het vervagen van de landsgrenzen, blijft een goede voorbereiding cruciaal voor een succesvolle emigratie. Daarom organiseert Het Roer Om op 18 april 2010 voor de 9de keer de Emigratiedag in De Rotonde te Geldermalsen. Dit is dé voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die wil emigreren naar Spanje.

Behoeften van toekomstige emigranten
Onder de almaar groter wordende groep toekomstige emigranten bestaat er veel behoefte aan betrouwbare antwoorden van deskundigen op hun emigratievragen. Ook hoort deze groep graag de ervaringen van Nederlandstaligen die al in Spanje wonen en komt men in contact met anderen die ook willen gaan emigreren.

Emigratiedag Spanje
Tijdens de Emigratiedag Spanje staan de vragen van de bezoekers centraal. Een uitgebreid team van specialisten is aanwezig om betrouwbare informatie te geven over belangrijke onderwerpen als gezondheidszorg, onderwijs, onroerend goed, verzekeringen en vele andere aspecten. Bovendien worden er diverse lezingen gehouden en delen Nederlandstaligen die reeds in Spanje wonen, graag hun ervaringen met de bezoekers. In het landelijke Emigratiecafé ontmoet de bezoeker andere toekomstige emigranten om mee kennis te maken en kennis te delen. Dit alles uiteraard in Spaanse stijl!

De bezoeker kan informatie verzamelen, vragen stellen, ideeën opdoen, ervaringen uitwisselen, contacten leggen, literatuur aanschaffen of een of meer lezingen bijwonen. Na afloop ontvangen alle bezoekers een compleet infopakket.

Kortom: de emigratiedag informeert en inspireert!

Locatie
De Rotonde
Panweg 1
4157 PB ENSPIJK - GELDERMALSEN
Tel: 0345-651316

Openingstijden
Zondag 18 april 11.00-17.00 uur

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.emigratiedag.nl of op www.emigratiedag.be . Om het persoonlijke karakter van de bijeenkomsten te garanderen, is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Organisatie
De organisatie van deze Emigratiedag is in handen van Jan-Pieter Hak van Het Roer Om. Begin 2009 verhuisde hij zelf naar Spanje en sindsdien informeert hij, met behulp van een team van specialisten en een panel van ervaringsdeskundigen, andere Nederlandstaligen die willen emigreren. Het Roer Om doet dit d.m.v.:

- emigratieportal www.hetroerom.com
- emigreren naar Spanje www.spanje.hetroerom.com
- emigratieworkshops www.emigratieworkshop.nl
- maandelijkse nieuwsbrieven www.emigratienieuws.nl





ingezonden persbericht